Güvenlik
Akaryakıt istasyonunda kadına şiddet davasında sanıklara 6’şar yıl 8’er ay hapis cezası
Olay, 18 Mayısta Esenköy yolu üzerindeki bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Perihan Deveci, akaryakıt istasyonuna geldiğinde tanımadığını söylediği bir erkek ile tartışmaya başladı. Tartışma büyüyüp kavgaya dönüştü. Akaryakıt istasyonunda pompaların bulunduğu bölümde şiddete uğrayan Perihan Deveci, market bölümüne sığınmaya çalıştı. Peşinden gelen kişi, burada da Deveciyi tekme ve yumruk atarak darbetti. Çevredekilerin müdahalesi ile olay son bulurken, Perihan Deveci polis merkezine giderek şikayetçi oldu. O anlar, iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.
Polis, güvenlik kamerası görüntülerinden Deveciyi takip ederek, akaryakıt istasyonunda darbettiklerini belirlediği şüpheliler S.S., H.A. ve T.A.yı evlerinde yakaladı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklandı. Akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerası görüntülerinden şüphelilerden S.S.nin Devecinin aracına binerek uzaklaştığı da tespit edildi. Şüpheliler hakkında Fethiye 3üncü Ağır Ceza Mahkemesinde yağma ve darp suçundan dava açıldı. Davanın 15 Ağustostaki ilk duruşmasında H.A. tahliye oldu.
SAVCI MÜTALAASINI VERDİ
Fethiye 3üncü Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen ikinci duruşmaya tutuklu sanıklar T.A. ve S.S. ile taraf avukatları katıldı. Diğer sanık H.A. ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı mütalaada bulunurken, sanıkların tüm sanıkların tutuklu yargılanması isteyip, cezalandırılmalarını istedi.
BERAAT VE TAHLİYE İSTEDİLER
Tutuklu sanıklardan S.S. mütalaayı kabul etmediğini, önceki savunmalarını tekrarladığını, mağdurun telefonunu ya da arabasını çalmak gibi bir amacının olmadığını söyledi. Sanık S.S., iddia edilen yağma suçunu kabul etmediğini, beratını ve tahliyesini istediğini de belirtti.
Diğer tutuklu sanık T.A. ise mütalaayı kabul etmediğini belirtip, “Önceki savunmalarımı tekrar ederim. Yağma suçunu işlemedim. Diğer eylemler sebebiyle de pişmanım. Beratımı ve tahliyemi talep ederim” dedi.
Duruşmada verilen 10 dakikalık aranın ardından mahkeme heyeti kararını açıklayıp, sanıklar H.A., S.S. ve T.A.ya birden fazla kişiyle iş yerinde veya eklentilerinde yağma suçunu işledikleri gerekçesiyle önce 12şer yıl hapis cezası verdi. Ardından iyi hal indirimi yapıp, zararın giderilmesini dikkate alarak sanıklara verilen bu cezayı 6şar yıl 8er ay hapse indirdi. Mahkeme heyeti ayrıca, H.A.ya adli kontrol tedbirinin uygulanmasına, S.S. ve T.A.nın ise tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.