Sosyal medyada bizi takip edin

Güvenlik

AK Parti binasına ateş açan şüphelinin ifadesi ortaya çıktı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

ADANA’da AK Parti Çukurova Ä°lçe BaÅŸkanlığı’na pompalı tüfek ile ateÅŸ açtıktan sonra yakalanıp tutuklanan Erdem Kaya, (24) ifadesinde, “İçeride kimseyi göremedim. FiÅŸek bitene kadar ateÅŸ ettim. Tabela ve parti camlarına doÄŸru ateÅŸ ettim” dedi.

Olay, önceki gün saat 16.00 sıralarında Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi’nde meydana geldi. Erdem Kaya, AK Parti Çukurova Ä°lçe BaÅŸkanlığı’nın bulunduÄŸu binaya pompalı tüfekle 12 el ateÅŸ etti; tavanda ve camlarda saçma delikleri oluÅŸtu. Binanın kapısının açamayınca elindeki tüfeÄŸi bırakıp, yürümeye baÅŸlayan saldırgan, polis ekiplerince yakalandı. O anlar, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Emniyete götürülmek üzere polis aracına bindirilen Kaya, neden saldırdığı yönündeki soruya, “Atatürk için yaptım. CHP’nin binasına sıktılar. Kimin sıktığını bilirler. Cesur olun, cesur. Türkiye cesur olsun” dedi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Depremde hasar gören evi boÅŸaltılan Kaya, emniyetteki iÅŸlemlerinin ardından sevk edildiÄŸi adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kaya, polisteki ifadesinde, “3500 liraya aldığım tüfeÄŸi gitar çantasına koydum. Birkaç yıl önce aldığım çelik yeleÄŸi giydim. Eve yakın olan AK Parti binasına ateÅŸ etmeye karar verdim. İçeride kimseyi göremedim. FiÅŸek bitene kadar ateÅŸ ettim. Tabela ve parti camlarına doÄŸru ateÅŸ ettim. Bitince yedek ÅŸarjörümü de taktım” dedi.

Olaya ilişkin soruşturma sürüyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam