Türkiye
Afyonkarahisar- Zirvede ‘Cumhuriyet’ coşkusu
AFYONKARAHİSARın Çay ilçesinde doğaseverler, Cumhuriyetin 102nci yılı kutlamaları kapsamında Sultan Dağlarının en yüksek zirvesi 2647 rakımlı Gelincikanaya tırmanıp Türk bayrağı açtı.
İlçede faaliyetlerini sürdüren Çay Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (ÇAYDOS) üyeleri, gerçekleştirdikleri tırmanışla Cumhuriyetin 102nci yılını kutladı ve Adem Kurtu Anma etkinliği düzenledi. Kulüp üyesi 65 dağcı, Sultan Dağları ve Ege Bölgesinin en yüksek zirvesi olan Gelincikanaya tırmandı. 13 kilometrelik zorlu parkurda antrenörler eşliğinde gerçekleşen tırmanışının ardından etkinliğe katılanlar zirvede Türk Bayrağı ile fotoğraf çektirdi.
Tırmanış hakkında bilgi veren Kulüp Başkanı Ali Demiral, “Yorucu ve heyecanlı bir etkinlik yaptık. Adem Kurt, Sultandağı Kırca beldesinde yaşamış, doğasever, dağcı, ömrünü dağlarda geçirmiş ve bölgede faaliyet gösteren doğa sporları kulüplerinin kurulmasında önderlik yapan bir sporcu. Ölümünün 10. yılında onu anmak ve Cumhuriyet Bayramının 102nci yılını kutlamak için Gelikcikana zirvesine tırmandık” dedi.
Haber- kamera: Muzaffer NAL/ÇAY, –