Türkiye

AFYONKARAHİSAR Yangın çıkan köyde kadınların vefası

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

AFYONKARAHİSARda Kırka beldesinde geçen salı günü yaşanan orman yangınında, köy meydanında bir araya gelen kadınların gözleme yaparak, söndürme çalışmalarına katılan ekiplere dağıttığı anların videosu sosyal medyada ilgi gördü.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Sinanpaşa İlçesi Kırka beldesinde 20 Ağustos saat 12.35de ormanlık alanda başlayan yangını söndürme çalışmaları ertesi güne kadar sürdü. Kurum ve kuruluşların gerekli araç ve ekipmanlarıyla teyakkuz halinde olduğu yangına 1 uçak, 1 helikopter, 22 arazöz ve itfaiye aracı, iş makineleri, dron ve diğer araçlar olmak üzere toplam 37 araç ve 97 personel ile havadan ve karadan müdahale edildi. Vatandaşlar da tarım makineleriyle söndürme çalışmalarına destek verdi.

Kırka beldesinde yaşayan kadınlar da köy meydanında bir araya gelip, söndürme çalışmasına katılan ekiplere destek için çaba gösterdi. Köydeki kadınlar evlerinden getirdiği, un, yağ, ve ocaklarla meydanda ateş yakıp gözleme yaptı. Gözleme, içecek, sudan oluşan gıda paketi hazırlayan kadınlar, yangın bölgesindeki ekiplere gönderdi. Köyde yaşayanlardan bazıları da araç ve motosiklete kadınların yaptığı yemeği ulaştırdı. Köy meydanında bir araya gelen kadınların gözleme yapıp söndürme çalışmalarına katılan ekiplere götürüldüğü anların videosu sosyal medyada ilgi gördü.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version