Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Afganistan ve Pakistan, ateşkesin devamı konusunda mutabakata vardı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmeler kapsamında, 25-30 Ekim 2025 tarihlerinde İstanbul’da toplantılar düzenlendi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, toplantılarda 18-19 Ekim’de Doha’da varılan ateşkesin pekiştirilmesi amacıyla yürütülen istişarelerde taraflar, ateşkesin devamı konusunda mutabık kaldı. Ateşkesin uygulanmasına ilişkin ilave esasların, 6 Kasım 2025’te İstanbul’da yapılacak üst düzey toplantıda ele alınacağı belirtildi. Tarafların ayrıca, barışın korunmasını ve ihlallerin cezalandırılmasını sağlayacak bir izleme ve doğrulama mekanizması kurulması hususunda anlaşmaya vardıkları ifade edildi.

Türkiye ve Katar, arabulucular olarak tarafların sürece sağladığı yapıcı katkılardan memnuniyet duyduklarını belirterek, kalıcı barış ve istikrarın tesisine yönelik çabaları desteklemeyi sürdüreceklerini bildirdi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam