Dünya

ABD’den Çin’e yüzde 100 ek gümrük vergisi

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Çin’in ticarette ‘olağanüstü agresif’ bir tutum sergilediğini belirterek, Pekin yönetiminin 1 Kasımdan itibaren neredeyse tüm ürünlerde kapsamlı ihracat kontrolleri uygulamaya hazırlanmasını, uluslararası ticaret açısından ‘eşi benzeri görülmemiş bir adım’ olarak nitelendirdi. Trump, “Bu uygulama istisnasız tüm ülkeleri etkilemektedir ve belli ki yıllar önce tasarlanmıştır. Bu, diğer uluslarla ilişkilerde ahlaki bir utançtır” ifadelerini kullandı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Çin’in adımlarına yanıt olarak ABD’nin de alacağı tedbirlere açıklayan Trump, “1 Kasımdan itibaren -ya da Çin’in atacağı adımlara bağlı olarak daha erken bir tarihte- ABD, Çin’e halihazırda ödemekte olduğu tüm gümrük vergilerinin üzerine ek olarak yüzde 100 gümrük vergisi uygulayacaktır” dedi. Trump ayrıca, aynı tarihten itibaren tüm kritik yazılımlara yönelik ihracat kontrollerinin de yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Çin’in bu adımına şaşırdığını dile getiren Trump, “Çin’in böyle bir eylemde bulunacağına inanmak mümkün değil, ancak bunu yaptılar ve gerisi tarih oldu” ifadelerini kullandı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version