Sosyal medyada bizi takip edin

Dünya

ABD’de Venezuelalı göçmenlere verilen geçici koruma statüsü sonlandırılacak

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nın (DHS), Venezuelalı göçmenlere 2021de verilen ve 10 Eylül itibarıyla süresi dolacak geçici koruma statüsüne (TPS) ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, “Venezuelanın düzensiz göçü tetiklemedeki önemli rolü ve Geçici Koruma Statüsünün yarattığı açık mıknatıs etkisi göz önüne alındığında, Venezuelalı göçmenler için TPSnin sürdürülmesi veya genişletilmesi, Trump yönetiminin güney sınırımızın güvenliğini sağlama ve göçü etkili şekilde yönetme çabalarını doğrudan baltalıyor” ifadeleri kullanıldı.

Venezuelalı göçmenlerin, ABDde geçici olarak kalmasına izin verilmesinin ülke çıkarlarıyla uyuşmadığı vurgulanan açıklamada, bu kişilerin, ülkeden ayrılışlarında ücretsiz uçak bileti ve 1000 dolarlık ‘çıkış avansı’ elde etmek için ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza birimine ait ‘CBP Home’ uygulamasını kullanabileceği aktarıldı.

ABD İç Güvenlik Bakanı Kristi Noemin, bu kararı, diğer ABD kurumlarıyla görüştükten sonra ulusal çıkarlara aykırı olduğu gerekçesiyle uygulamanın sona erdirilmesi gerektiğini düşünerek aldığı kaydedildi. 600 bin Venezuelalı göçmenin etkileneceği kararın, resmi gazetede yayınlandıktan 60 gün sonra uygulanmaya başlayacağı bildirildi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam