Sosyal medyada bizi takip edin

Dünya

AB Yüksek Temsilcisi Kallas’tan Suriye’ye destek mesajı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, Brükselde düzenlenen AB Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu. Kallas, Suriyenin Lazkiye kentinde 6 Martta yaşanan olaylara değinerek, “Şiddet patlaması çok endişe verici ve Suriyedeki umudun gerçekten tehdit altında olduğunu gösteriyor. Suriye söz konusu olduğunda bölgesel ortaklarımızla çalışmamız gerekiyor. Ayrıca bugün Suriye Konferansımız var. Burada Suriyenin istikrarlı ve barışçıl olması için neler yapabileceğimizi de tartışıyoruz” ifadelerini kullandı.

ABnin bölgesel ortaklarla Suriyedeki sürece daha fazla destek vermesi gerektiğini aktaran Kallas, şiddet olaylarının da dışişleri bakanları tarafından bugün ele alınacağını belirtti. Kallas, “Suriyede görmek istediğimiz ve gördüğümüz şey; Suriye liderliğinin hesap sorması veya bu katliamları yapanları hesap vermeye zorlaması” dedi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir