Dünya

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, ABD Kongresi heyetiyle bir araya geldi

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsviçrenin Davos kasabasında, ABDdeki iki partiden Kongre üyelerinin bulunduğu heyetle görüştüğünü bildirdi. Heyete, Grönland ve Danimarkanın egemenliğine tartışmasız şekilde saygı gösterilmesi gerektiğini aktardığını kaydeden von der Leyen, bunun transatlantik ilişkiler için ‘son derece önemli’ olduğunu belirtti.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!

Von der Leyen, ortak güvenlik çıkarlarını ilerletmek için Danimarka ile yakın iş birliği içinde ABD, NATO ve diğer müttefiklerle çalışmaya devam etmeye hazır olduklarını da vurguladı. Transatlantik ticaret ve yatırımlar konularını ele aldıklarına dikkat çeken von der Leyen, “Bunlar hem AB hem de ABD ekonomileri için önemli varlıklar. Gümrük vergileri bu ortak çıkarlara aykırıdır” ifadelerini kullandı.

Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Reklam yükleniyor...
Sizin için uygun reklam bulunamadı!
Exit mobile version