Türkiye
Klavyeyi burnu ile kullanarak ikinci kitabını bitirdi
Efeler ilçesinde yaşayan emekli memur Mehmet Emin (68) ve ev kadını Hatice Erol çiftinin 2 çocuğundan en büyüğü olan serebral palsi hastası Mustafa Erol, okumayı evde kendi imkanlarıyla öğrendikten sonra 1999 yılında ilkokulu, ardından ortaokulu ve liseyi dışarıdan bitirerek mezun oldu. Üniversite sınavına girip kazandığı Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinde 2 yıllık Halkla İlişkiler Bölümünü 2008 yılında tamamlayan Erol, aynı okulda dikey geçiş yaparak İşletme Fakültesini de 2011de bitirdi. Adnan Menderes Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde ise yüksek lisansını 2019da tamamlayan Erol, 8 yıl önce piyasaya çıkardığı Herkes Beni Engelli Sanıyo isimli hikaye kitabının ardından bilgisayar klavyesini burnuyla kullanıp Engelli Kemalin hayatı adlı romanı da 5 yılda bitirdi.
MUSTAFA İÇİN İĞNEYLE KUYU KAZMAYA BENZİYOR
Oğlunun okumayı da en az yazmak kadar çok sevdiğini ve 500ün üzerinde kitap okuduğunu belirten Hatice Erol, “Ellerini kullanamadığı için burnuyla tuşlara dokunarak yazıyor. Oğlumun bu yaptığı, iğneyle kuyu kazmak gibi bir şey. Burnuyla yazdığı için, bir kelime, onun için büyük zaman alıyor. İkinci kitabına başlayalı da 5 yıl oldu. Onu da tamamladı, son kontrolleri yapıyor. Çok güzel bir roman yazdı. Yazmayı sevdiği kadar okumayı da çok seviyor. Gece gündüz kitap okur. Yazar, yorulduğu zaman okumaya başlar” dedi.
YÜKSEK LİSANS TEZİ KİTAPLAŞACAK
Erol, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Mustafa ile geçen hafta Aydında açılan kitap fuarına katıldık. Orada bir yayınevi yazarı Mustafanın yazdığı yüksek lisans tezini inceledi ve çok beğendi. Bu tezi kitap haline dönüştürüp üniversitelerde çok işe yarayacağını söyledi. Kitabın maliyeti 50 bin TL. Bu parayı toparlayabilirsek Mustafanın 2025 yılında 3 basılı kitabı olacak. Oğlum çok akıllı, eğer elinden tutulursa çok büyük işler başaracağından ve büyük yazar olacağından şüphemiz yok. Engelli olmayan bir insan bile Mustafanın yazdığı bu tezi yazamaz.”