Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Tek yumurta üçüzleri özel yetenek sınavıyla hayallerindeki okulu kazandı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Adanalı üçüzler Nehir, Yağmur ve Deniz Akman kardeşler, bu yıl yetenek sınavında başarı sağlayıp, 5 bin öğrenci arasından Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesini (GSF) kazandı. Yağmur Akman, Grafik Tasarım Bölümünde kardeşleri Deniz Akman ile Nehir Akman ise Çizgi Film ve Animasyon Bölümünde eğitime başladı. Hayalinin animasyon okumak olduğunu söyleyen Deniz Akman, kardeşleriyle eğitim hayatlarından bahsedip, “Üçüzler olarak liseye kadar hep aynı okulda ancak farklı sınıflarda okuduk. Lisede ise farklı okullarda eğitim gördük. Bu nedenle üniversitede aynı okulda beraber okumak istiyorduk. Gelecekte, çizgi film ve animasyon üzerine çalışmak istiyoruz” dedi.

Tek yumurta üçüzleri olarak bir arada olmalarından mutlu olduklarını belirten Deniz Akman, “Okulda bizi karıştırıyorlar. Özellikle üçüz olduğumuzu bilmeyenler bana kardeşlerimin isimleriyle sesleniyorlar. Öyle kolay ayırt edemiyorlar; kafaları karışıyor. Kardeşlerim arasında en tembel ve uykucu olanımız ise Nehir” dedi.

İLERİDE BİRLİKTE ÇALIŞIP ŞİRKET KURABİLİRİZ

Küçük yaştan itibaren çizgi film izlemeyi çok sevdiğini dile getiren Nehir Akman, “Bu nedenle okulunu okumak istedim. Kardeşlerim de benim gibi düşünüyor. O nedenle ileride birlikte çalışıp, bu konuyla ilgili bir şirket kurabiliriz. Daha yolun başındayız. Üçüz olduğumuzu görenler ise şaşkınlık yaşıyor. Üçüz olduğumuzu bilmeyenler de daha önce yoldan geçen kardeşlerimden birini sonra beni görünce, Sen az önce buradan geçmedin mi? Kıyafetlerini değiştirdin, tekrar mı geçiyorsun? diye soruyorlar. Bu arada tembel ve uykucu olduğumu düşünmüyorum. Aksine en çalışkanları benim” ifadelerini kullandı.

BAŞKA BİR ŞEHİRDE AMA BİRLİKTEYİZ

Üçüzlerden Yağmur Akman ise “Nehir, Ben uykucu değilim diyor. Ama en uykucu ve tembel o. Ben ise üçüzlerin en güler yüzlüsüyüm. Grafik Tasarım Bölümünü okuyorum. Aslında ben de kardeşlerimin aynı bölümü okumak istedim ama kazanamadım. İleride yatay geçişle aynı bölüme geçmek istiyorum. Üçüz olmanın da eksileri var. Bizi çok karıştırıyorlar, yan yanayken çok bakıyorlar bu da rahatsız edici oluyor ama artıları da var. Her zaman arkadaşınız yanınızda. Hiç yalnız hissetmiyorum. Başka bir şehre geldik ama tek başıma değilim. Yurtta da beraber kalıyoruz. Bu çok iyi bir şey. Derslerde birbirimize yardım ediyoruz” dedi.

3Ü DE ÇALIŞKAN

DEÜ Görsel Sanatlar Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Memet Ali Zeren ise ilk kez üçüzlere eğitim verdiğini belirterek, “İlginç bir deneyim ama bir yandan da çok keyifli. Ben de karıştırıyorum. Gayet çalışkanlar. Verdiğim ödev ve projeleri yerinde yapıyorlar. Başarılı öğrenciler, dikkatliler. Birbirlerini destekliyorlar. Bu da önemli. Sosyal olarak nasıl arkadaşlarıyla uyumu son derece iyi” dedi.

GSF Dekan Vekili Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna da “Üçünün de aynı bölümde olması, birbirlerine sıkı sıkıya bağlanmalarında önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü 3üncü sınıf öğrencisi Mehmet Çakan (20) ise “İlk kez gördüğümde çok şaşırdım. Hatta karıştırdım. Garip bir deneyim oldu. İlk defa karşılaşıyorum” ifadelerini kullandı.

Aynı bölümden Ayşe Kocaman (20) da “Ben de ilk kez eğitim hayatımda üçüzlerle karşılaştım. Derslerinde başarılılar. İyi çalışıyorlar. Güzel soruları oluyor. Biz de yardımcı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • İzmir'de okuyan Nehir (sağda), Yağmur(ortada) ve Deniz Akman(solda) (17) adlı üçüzler, hayallerindeki üniversitede çizgi film ve animasyon ile grafik tasarım bölümlerinde okumaya başladı. Fotoğraf: Kadir ÖZEN / İzmir,(DHA)

  • İzmir'de okuyan Nehir (sağda), Yağmur(ortada) ve Deniz Akman(solda) (17) adlı üçüzler, hayallerindeki üniversitede çizgi film ve animasyon ile grafik tasarım bölümlerinde okumaya başladı. Fotoğraf: Kadir ÖZEN / İzmir,(DHA)

  • İzmir'de okuyan Nehir, Yağmur ve Deniz Akman (17) adlı üçüzler, yetenek sınavında başarı sağlayıp hayallerindeki üniversitede çizgi film ve animasyon ile grafik tasarım bölümlerinde okumaya başladı. Fotoğraf: Kadir ÖZEN / İzmir, (DHA)

  • İzmir'de okuyan Nehir(soldan üçüncü) , Yağmur (soldan ikinci) ve Deniz Akman (soldan birinci)(17) adlı üçüzler, üniversite okumaya başladı.Memet Ali Zeren (soldan ikinci). Fotoğraf: Kadir ÖZEN / İzmir, (DHA)

  • İzmir'de okuyan Nehir(sağdan ikinci) , Yağmur (sağdan birinci) ve Deniz Akman (soldan birinci)(17) adlı üçüzler, üniversite okumaya başladı.Memet Ali Zeren (soldan ikinci). Fotoğraf: Kadir ÖZEN / İzmir, (DHA)

  • İzmir'de okuyan Nehir, Yağmur ve Deniz Akman (17) adlı üçüzler, yetenek sınavında başarı sağlayıp hayallerindeki üniversitede çizgi film ve animasyon ile grafik tasarım bölümlerinde okumaya başladı. Fotoğraf: Kadir ÖZEN / İzmir, (DHA)

  • Soldan sağa öğrenci Mehmet Çakan, Dr. Öğr. Üyesi Memet Ali Zeren, Deniz, Yağmur, Nehir, GSF Dekan Vekili Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna ve Öğrenci Ayşe Kocaman Fotoğraf: Kadir ÖZEN / İzmir, (DHA)

  • İzmir'de okuyan Nehir (sağda), Yağmur(ortada) ve Deniz Akman(solda) (17) adlı üçüzler, yetenek sınavında başarı sağlayıp hayallerindeki üniversitede çizgi film ve animasyon ile grafik tasarım bölümlerinde okumaya başladı. Fotoğraf: Kadir ÖZEN / İzmir

  • İzmir'de okuyan Nehir, Yağmur ve Deniz Akman (Fotoğrafta)(17) adlı üçüzler, yetenek sınavında başarı sağlayıp hayallerindeki üniversitede çizgi film ve animasyon ile grafik tasarım bölümlerinde okumaya başladı. Fotoğraf: Kadir ÖZEN / İzmir, (DHA)

  • İzmir'de okuyan Nehir (Fotoğrafta), Yağmur ve Deniz Akman (17) adlı üçüzler, yetenek sınavında başarı sağlayıp hayallerindeki üniversitede çizgi film ve animasyon ile grafik tasarım bölümlerinde okumaya başladı. Fotoğraf: Kadir ÖZEN / İzmir, (DHA)

Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir