Connect with us

EKONOMİ

EYT’liler hem SGK’nın hem de TSK’nın yaşına takılıyor!

Yayınlanma tarihi:

Güncellenme tarihi:

YAŞ kararı ile emekliliğe sevk edilen ancak yaşa takılan Albaylara emekli maaşı bağlanmadığı belirtiliyor. FOX Haber’e konuşan emekli Albay Erkan Büyükköprü, 2020 yılında Kara Kuvvetleri’nde 650 civarında Albay emekli edildiğini belirterek bu sene bu rakamın 113 civarında olduğunu söyledi. Zorunlu olarak emekli edilen Albaylara maaş bağlanmadığını belirten Büyükköprü, “SGK “sen yaşa takıldın diyerek maaş ödeyemem” diyor. 40 yaşında 41, 42, 43, 44 yaşında emekli edilen Albaylar var” dedi.

“SGK ‘SEN YAŞA TAKILDIN’ DİYEREK MAAŞ ÖDEMİYOR”

Emekli Albay Erkan Büyükköprü, FOX Haber’e konuştu.

Şu anda zincir marketlerde kasiyerlik yapan Albayların olduğunu söyleyen Büyükköprü, “Alışveriş merkezlerinde güvenlik görevlisi olarak çalışan veya güvenlik amirliği yapanlar onlar iş bulabildikleri için şanşlı” dedi.

Erken emekli edilen Albayların kendi şahsi silahlarını taşıdıklarını ve emekli subay kimliğini taşıklarını söyleyen Avukat Ümit Ercan ise “Erken yaşta emekli edilen Albayların neden emekli edildikleri konusunu açıklayamadıkları için mahcubiyet hissediyorlar” dedi.

KONU ANAYASA MAHKEMESİ’NE TAŞINDI

Son 4 yılda 1200 ile 1500 arasında emekliğe sevk edilen Albayların olduğunu açıklayan Ercan, “Yüzde 20’si emekli maaşını elde edemeyen genç Albaylar oluşturuyor ve bunu konu yargıya taşındı” ifadelerini kullandı.

Konunun Anayasa Mahkemesi’nde olduğu ve duyumlarının Milli Savunma Bakanlığı’nın EYT’li Albaylar üzerinde çalıştığını yönünde olduğunu açıklayan Ercan, “Ancak bu düzenlemenin Meclis gündemine gelemediğini” söyledi.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Ali Albayrak

Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla