Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

EDİRNE’de ‘Kentsel Deprem Arama- Kurtarma’ tatbikatı

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

EDİRNEde, Edirne Arama Kurtarma Derneği (EDAK) organizasyonu ile Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu (AKDF) üyesi derneklerinin katılımıyla Kentsel Deprem Arama- Kurtarma Tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikat senaryosu gereği, 18 Ekim 2024 tarihinde saat 23:53te meydana gelen bir depremin ardından, EDAK ekibi, AKDF ekiplerinden yardım talebinde bulunuldu. Yardım programına yanıt veren Yalovadan K77, Gönenden GÖNDAK, Keşandan KEDAK ve Lüleburgazdan LÜDAK ekipleri olmak üzere toplam 150 kişilik bir grup, Edirnenin enkaz alanına yönlendirildi

Ekiplerin etkin bir şekilde yönlendirilmesi amacıyla Sarayiçi Er Meydanına bir koordinasyon merkezi kuruldu.

AMACIMIZ AFETLERDE DAHA ETKİN VE YETKİN MÜDAHALE EDEBİLMEK

Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Adem Demirel, toplamda 8 ekip ve 150 kişilik ekiple olası deprem risklerine karşı daha etkin müdahale etmek için çalıştıklarını söyledi.

Demirel, “Federasyonumuzun her yıl düzenlediği ulusal ölçekli derneklerimizin katıldığı tatbikatımızı bu yıl Edirne’de yapıyoruz. Bu binanın yıkım kararı alınınca bu tarih için planladık ve izinlerimizi aldık. Tatbikatlarımızı gerçek binalarda yapıyoruz. Şu anda burada federasyona bağlı 6 ekibimiz var. Onun dışına 2 tane teknik arama ekibimiz var. Toplamda 8 ekiple çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Senaryo kapsamında meydana gelen depremde bina içerisinde hem canlı hem de ex olanlar var. Ekiplerimiz enkazda çalıştıkları bölgelerde canlı varsa canlıyı ex varsa da ex’i çıkartıyorlar. Görev yerleri değiştirilerek çalışmalar devam ediyor. Sahada 6 ekibimiz var ilk ekipler görevlerini tamamlayıp istirahata çekildi. Tekrar görevlendirilecek bu çalışmalarımız sabah 09:00’da başladı. Gece yarısı ve sabaha kadar 24 saat devam edecek. Türkiye malum hepimizin bildiği gibi bir afet ülkesi depremlerde bizim en büyük hasar aldığımız afetler buradaki amacımız olabilecek depremlere ekiplerimizi hazırlayabilmek. Afetlerde daha etkin ve yetkin müdahale edebilmek” dedi.

Tatbikat kapsamında, enkaz alanında arama, enkaz dinleme, enkaza giriş, enkaz altında cansız bedenlerin çıkarılması gibi senaryolar gerçekleştirildi. Enkaz alanında çalışmalar 24 saat üzerinden planlandı.

Haber – Kamera: Umut IŞIK / EDİRNE,

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam
Yorum yapmak için tıkla

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir