Connect with us

EKONOMİ

Hükümet EYT için çalışma başlattı mı? Farklı senaryolar gündemde

Yayınlanma tarihi:

Güncellenme tarihi:

EYT konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile farklı çalışmalar yürütüldüğüne dair ortaya atılan iddialara bir yenisi daha eklendi. Ancak bu kez konuşan isim, Optimar Araştırma Şirketi Kurucusu Hilmi Daşdemir oldu. Taşdemir, somut bir çalışma olmasa da Erdoğan’a sunulmak üzere farklı EYT senaryoları üzerine çalışma yapıldığını söyledi.

Optimar Araştırma Şirketi Kurucusu Hilmi Daşdemir EYT konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Independent Türkçe’ye konuşan Daşdemir, iktidar kulislerinden edindiği bilgilere göre EYT’lilerle ilgili alternatifler üzerine bir çalışma yapıldığını söyledi. Buna göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak çalışmalar sonucunda Erdoğan’ın tavrına göre konunun şekillenip şekillenmeyeceği belli olacak.

Taşdemir EYT’lilerden önce 3600 ek gösterge ve sözleşmeli çalışanların memuriyete geçirilmesine dönük çalışmalara öncelik verildiğini belirterek şunları söyledi:

“EYT meselesiyle ilgili şu anda bir şey söylemek mümkün değil. Vedat Bilgin Bey’in bakan olmasıyla işçi haklarında ciddi düzenlemeler oldu. EYT meselesinde mesafe alındı. Herkes bu konuda bir orta yol bulunması gerektiğini düşünüyor ama kamu açısından ciddi bir yükü var. Önümüzdeki dönemlerde olumlu bir süreç gelişebilir.”

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Ali Albayrak

Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla