Sosyal medyada bizi takip edin

Ekonomi

İhtiyaç Kredisinde Faiz Düşüşü: Türkiye’de Yeni Fırsatlar Kapıda

Türkiye’de ihtiyaç kredisi faiz oranları, son iki ayda önemli bir düşüş gösterdi.

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Türkiye’de ihtiyaç kredisi faiz oranları, son iki ayda önemli bir düşüş gösterdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, faiz oranları %77,9’dan %71,7’ye geriledi. Bu düşüş, bireysel kredi talebinde bulunanlar için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Mevduat ve Faiz Oranları
6 Eylül 2024 tarihi itibarıyla, bankacılık sektöründe toplam mevduat, bir önceki haftaya göre 145,8 milyar lira azalarak 17 trilyon 809,7 milyar liraya geriledi. Aynı dönemde, 1-3 ay vadeli TL mevduat faizi %59,3 olurken, ticari kredi faiz oranı %60,9 olarak kaydedildi.

Tüketici Kredileri ve Ticari Kredilerdeki Artış
Tüketici kredileri, aynı hafta %0,21 oranında artarak 1 trilyon 710 milyar 328 milyon liraya ulaştı. Taksitli ticari kredilerde ise %0,67 oranında bir artış yaşandı ve bu kredilerin toplam büyüklüğü 1 trilyon 696 milyar 468 milyon liraya çıktı. Ayrıca, kredi kartı bakiyelerinde %0,10 oranında bir artış kaydedildi.

Döviz Mevduatındaki Artış
Yabancı para cinsinden mevduat %0,42 artarak 6 trilyon 581 milyar liraya yükselirken, toplam döviz mevduatı 203,8 milyar dolar seviyesine ulaştı. Yurt içinde yerleşik kişilerin döviz hesaplarındaki 847 milyon dolarlık artış ise dikkat çekti.

Kredi Hacmi Büyümeye Devam Ediyor
TCMB verilerine göre, bankacılık sektöründeki toplam kredi hacmi, 6 Eylül itibarıyla 15,3 milyar lira artış göstererek 14 trilyon 135 milyar liraya çıktı. Bu hacim, bir önceki yıla göre %40,89 oranında bir büyüme kaydetti.

İhtiyaç kredisi faiz oranlarındaki düşüş, kredi arayışında olan bireyler için bir fırsat olarak öne çıkıyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam