Spor
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, UEFA Başkanı Ceferin ile bir araya geldi
![](https://r.songelisme.com/2024/08/tff-baskani-haciosmanoglu-uefa-bask-341193-son-gelisme.jpg)
![](https://r.songelisme.com/google-news-icon.png)
Polonyanın başkenti Varşovada gerçekleşen görüşmede TFF Genel Sekreteri Abdullah Ayaz, TFF Dış İlişkiler ve Milli Takımlar İdari Direktörü Buğra Cem İmamoğulları, UEFA Üye Federasyonlar Direktörü Zoran Lakovic ile TFF Eski Genel Sekreteri ve UEFA Stratejik Danışmanı Kadir Kardaş da yer aldı.
Toplantıda UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, TFF Başkanlığına seçilen İbrahim Hacıosmanoğlunu bir kez daha tebrik ederek yeni görevinde kendisine başarılar diledi. Ülkemizin İtalya ile ortaklık çerçevesinde ev sahipliği yapacağı 2032 Avrupa Futbol Şampiyonasına (EURO 2032) ve yine ülkemizde oynanacak olan 2026 UEFA Avrupa Ligi Finali ile 2027 UEFA Konferans Ligi Finaline dair yapılan hazırlıkların son durumunun değerlendirildiği toplantıda, TFF ve UEFAnın iş birliği doğrultusunda hayata geçirilebilecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulunularak, yeni UEFA organizasyonlarının ülkemizde gerçekleştirilme ihtimalleri üzerine konuşuldu.
İçinde bulunduğu bölgenin lideri olduğu dile getirilen ülkemizde bir UEFA ofisinin açılması da toplantı gündeminde yer aldı. UEFA Başkanı Ceferin, TFF Başkanı Hacıosmanoğlunu 10 Eylülde UEFAnın Nyondaki genel merkezine davet ederken, yakın zamanda İstanbulda da tekrar bir araya gelmek üzere randevulaşıldı.
Görüşmenin sonunda TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, UEFA Başkanı Ceferine hem üzerinde kendi isminin yazılı olduğu, hem de kaptan Hakan Çalhanoğluna ait ve tüm takım tarafından imzalanmış birer A Milli Takım forması takdim ederken, Ceferin de Başkan Hacıosmanoğluna 2024 UEFA Süper Kupa müsabakasında kullanılacak olan topu hediye etti.
![](https://r.songelisme.com/2021/04/songelisme-e1619686428439.png)