Sosyal medyada bizi takip edin

Dünya

Avusturya Başbakanı Nehammer: Taylor Swift konserleriyle ilgili gözaltına alınan 2 kişi DEAŞ ile bağlantılı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

ABDli şarkıcı Taylor Swiftin Avusturyanın başkenti Viyanada vermesi planlanan konserleri, ‘terör saldırısı ‘endişesiyle 2 kişinin gözaltına alınmasının ardından iptal edildi. Swift’in Viyanadaki Ernst Happel Stadyumunda perşembe, cuma ve cumartesi vereceği üç konserin biletlerinin tamamı satılmıştı. Avusturyanın kamu güvenliğinden sorumlu yetkilisi Franz Ruf düzenlediği basın toplantısında, 19 yaşındaki Avusturya doğumlu ve Kuzey Makedonya kökenli bir kişinin DEAŞ ile bağlantılı olarak gözaltına alındığını açıkladı. Açıklamada, “7 Ağustos 2024te tutuklanan 19 yaşındaki Ternitzli Avusturyalı, 8 veya 9 Ağustos 2024te kendisini ve kalabalığı öldürmek istediğini itiraf etti. Evde yapılan aramada kimyasal maddeler, sıvılar, patlayıcılar ve patlayıcı yapımında kullanılabilecek teknik ekipmanlar ele geçirildi ”denildi. Gözaltına alınan diğer Avusturyalının 17 yaşında olduğu ifade edildi.

“SORUŞTURMA YÜRÜTÜYORUZ”

Konserler öncesinde aldıkları bir istihbaratla harekete geçtiklerini belirten Avusturya Başbakanı Karl Nehammer dün yaptığı açıklamada, “Özgürlük ve demokrasi gibi değerlerimizden vazgeçmeyeceğiz, aksine bunları daha da kararlı bir şekilde savunacağız. Bu değerler toplumumuzun temelini oluşturmakta ve bizi aşırıcılık ve terörizme karşı dirençli kılmaktadır” ifadelerini kullandı. Soruşturma kapsamında şüpheliyle birlikte gözaltına alınanlar hakkında açıklamaya yapan Nehammer, “Baş şüphelinin çevresinden bir kişi daha dün akşam tutuklandı. Bu kişinin yakın zamanda DEAŞ’e bağlılık yemini ettiği söyleniyor” dedi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • Karl Nehammer // Avusturya Başbakanı Nehammer: Taylor Swift konserleriyle ilgili gözaltına alınan 2 kişi DEAŞ ile bağlantılı (DHA)

  • Avusturya Başbakanı Nehammer: Taylor Swift konserleriyle ilgili gözaltına alınan 2 kişi DEAŞ ile bağlantılı (DHA)

  • Avusturya Başbakanı Nehammer: Taylor Swift konserleriyle ilgili gözaltına alınan 2 kişi DEAŞ ile bağlantılı (DHA)

Continue Reading
Reklam