Sosyal medyada bizi takip edin

Güvenlik

ÇANAKKALE Bozcaada Belediyesi’ne çevre kirliliği nedeniyle 1 milyon 161 bin TL ceza

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Çanakkalenin Kuzey Ege Denizindeki turizm cenneti Bozcaada’da belediyenin terfi istasyonundaki pompaların kapasite yetersizliğinden kaynaklı atık suların denize deşarj ettiği tespit edildi. İhbar üzerine bölgeye giden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri, bölgede inceleme başlattı. Çalışmalar sonucunda atık su deşarjı durduruldu. Bozcaada Belediyesine ise çevre kirliliğine neden olması nedeniyle 1 milyon 161 bin TL idari para cezası uygulandı. Öte yandan olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada ise “Bozcaada Belediyesinin terfi istasyonundaki pompaların kapasite yetersizliğinden kaynaklı atık suların denize deşarj edildiği tespiti sonrası İl Müdürlüğü ekiplerimiz, duruma müdahale etmiş ve denize atık su deşarjı tamamen durdurulmuştur. Çevre kirliliğine neden olan Bozcaada Belediyesine 1 milyon 161 bin lira idari para cezası uygulanmış ve adli süreç başlatılmıştır” denildi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam