Sosyal medyada bizi takip edin

İş Dünyası

“Türk seyircisi 5 reklamdan üçüne tepki vermiyor”

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

‘Reactions’ ekranı ile 200 binden fazla kriterle mercek altına alınan reklamların, farklı demografi ve yaşam tarzına sahip kişilerdeki etkilerini incelemek mümkün olurken; ‘X-Ray’ adı verilen özellik, reklamı henüz senaryo aşamasında test ederek, reklamın verimliliğini ve etkisini öngörebiliyor. Ayrıca platform, ‘Compare’ paneli üzerinden iki farklı reklamı ya da markayı tüm boyutlarıyla karşılaştırabiliyor.

“REKLAMCILAR İÇİN BULUNMAZ BİR KAYNAK SUNUYORUZ”

Alladsofun her şeyden önce devasa bir veri tabanı olduğunu vurgulayan Alladsof Kurucu Ortağı Nuri Gülver, “Markalar bu derin veriyi YZ ve ML teknolojilerini kullanarak ayrıntılı bir biçimde analiz edebiliyor. Hangi hedef kitlenin, hangi tarz, hangi müziği kullanan, hangi uzunlukta reklamdan etkilendiği; rakiplerin hangi ürünlerini nasıl tanıtmayı seçtiği gibi ayrıntılar Alladsof ile kolayca öğrenilebiliyor. Doğru hedef kitleye doğru mesaj ve formatla ulaşmayı en verimli bir biçimde başarmak isteyen reklam veren ve reklamcılar için bulunmaz bir kaynak sunuyoruz” dedi.

“REKLAMLARIN PEK ÇOĞU ALICIDA KARŞILIK BULAMIYOR”

Tepkisiz kalınan reklamların Türkiye’deki yaygın reklam algısıyla reklam yatırımları arasındaki uyumsuzluğa işaret ettiğini vurgulayan Nuri Gülver, “Markalar sektörel kabuller, varsayımlar ve içgüdüsel kararlarla televizyon reklamları için her yıl milyarlarca lira harcıyor. Ancak bu reklamların pek çoğu alıcıda karşılık bulamıyor. Alıcı profillerini, reklam algılarıyla eşleştirebilmek için KONDA ile işbirliği yaptık. Alladsof veri tabanındaki teknoloji sayesinde ev hanımlarından beyaz yakalı çalışanlara, muhafazakar seçmenden çocuk sahibi ailelere, mikro kırılımlarda farklı hedef kitlelerin ne tür reklamları daha fazla beğendiği ya da beğenmediği tespit edildi. Örneğin; içinde ünlü bir şarkı bulunan reklamların izleyicileri duygulandırdığını, jingle bulunanların ise heyecanlandırdığını görebiliyoruz. Heyecanlandıran reklamların beğeni, anlaşılırlık, hatırlanma, farklılaşma gibi kriterlerde en yüksek puanı aldığını görebiliyoruz. Araştırmanın bir başka sonucu ise, 2,56’lık skorla Türkiyedeki TV reklamları, özgünlük ve farklılaşma konusunda sınıfta kaldığı oldu” diye konuştu.

“SINIRLI SAYIDA MARKA KATILABİLİYOR”

Dünyada TV reklam sektörünün 1 trilyon dolarlık bir pazar olduğunu, ancak buna rağmen TV reklamlarının analitiğine odaklanan herhangi bir disiplin veya çözüm olmadığını dile getiren Gülver, şunları ekledi:

“Geliştirdiğimiz teknoloji, Türkiyenin önde gelen reklam verenleri tarafından ilgiyle takip ediliyor. Bir sonraki TV reklamı bütçesini en iyi şekilde kullanmak ve reklam sürecinden en yüksek verimi almak isteyen markalar, başvurularını Alladsof internet sitesinden yapabiliyor fakat, platformun sunduğu değeri daha büyük reklam verenlere net bir biçimde anlatabilmek için platforma sınırlı sayıda şirket kabul ediyoruz. Bir sonraki TV reklamı bütçesini en iyi şekilde kullanmak ve reklam sürecinden en yüksek verimi almak isteyen markalar, başvurularını Alladsof internet sitesinden yapabiliyor. Markalarının hedef kitlesiyle ve iletişim stratejisiyle en çok örtüşen reklam formatlarını, sürelerini, senaryolarını ve stratejilerini bulabilmeleri için benzersiz içgörüler sağlayan Alladsof’u, reklamcılık sektörü için adeta elektriğin icadına benzetiyoruz. Platform, Türkiyenin en kapsamlı reklam veri tabanı olma özelliğini yanı sıra, ajans-marka ilişkisini güçlendirecek, başarılı reklam ortaklıklarını çoğaltacak bir zemin yaratacak.”

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • Alladsof Kurucu Ortağı Nuri Gülver - İstanbul DHA

  • “Türk seyircisi 5 reklamdan üçüne tepki vermiyor” - İstanbul DHA

Continue Reading
Reklam