Connect with us

EYT

CHP Cumhurbaşkanı adayını açıkladı!

Yayınlanma tarihi:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 6’lı masa ve aday tartışmalarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Torun, partisinin Bodrum ilçe başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, “Bizim adayımız belli” diyerek, “Bu ülkeyi güçlendirilmiş demokratik parlamenter sisteme geçirecek tek bir isim var, o da Kemal Kılıçdaroğlu.” ifadelerini kullandı.

Son günlerde gündem olan “6’lı masanın adayı kim olacak?” sorusuna CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’dan dikkat çeken bir yanıt geldi. Muğla’nın Bodrum ilçesinde konuşan Seyit Torun, “Bizim adayımız belli. Bu ülkeyi güçlendirilmiş demokratik parlamenter sisteme geçirecek tek bir isim var, o da Kemal Kılıçdaroğlu.” dedi.

Torun, partisinin Bodrum ilçe başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. “Her seçim için çok önemli dedik ama bu seçim gerçekten çok önemli.” diyen Torun, “Eğer Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni onlara tekrar onaylama fırsatı verirsek ondan sonra ne olacağını bilemeyiz. Bize 3,5 yılda bunu yapanın yarın böyle bir gücü tekrar eline geçirdiğinde ne yapabileceğini bilemeyiz. O yüzden bir saniye dahi boş vaktimizin olmaması lazım.” değerlendirmesinde bulundu.

“ADAYIMIZ BELLİ”

Cumhurbaşkanı adayının neden açıklanmadığına, kimin olacağına dair sorular sorulduğunu aktaran Torun, şunları kaydetti:

“Biz adayımızı altılı masanın da iradesiyle günü gelince açıklarız. Erdoğan talep etti diye onun tuzağına düşmeyiz. Onun açtığı alana girmeyiz. Adayımız nasıl olacak? Bizim adayımız belli. Sonuçta hep birlikte mücadele verdiğimiz bir süreç var. Altılı masayı oluşturan, adalet yürüyüşünü yapan, bütün farklı siyasi partileri bir araya getiren, demokrasi için her türlü bedeli ödemiş bir genel başkanımız var. Aday aramaya gerek yok. Bu ülkeyi güçlendirilmiş demokratik parlamenter sisteme geçirecek tek bir isim var, o da Kemal Kılıçdaroğlu. Elbette altılı masa bunun kararını verecek ve oluşturacak. Başkalarının bizi çekmek istediği yere girmeyelim.”

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla