Sosyal medyada bizi takip edin

Güvenlik

Ä°ki kardeÅŸin 175 bin TL’si polisin dikkati ile dolandırıcılara gitmedi

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

DÄ°YARBAKIR’ın Bismil ilçesinde 2 kardeÅŸin 175 bin TL’si dolandırılmaya çalışıldı, olay polisin dikkati ile ortaya çıktı. Ä°ki kardeÅŸten birinin ziynet eÅŸyalarını bozdurmak istediÄŸi, diÄŸerinin ise bankadan kredi çektiÄŸi belirlendi.

Bismil ilçesinde dolandırıcılar, S.Ç.’yi telefonla arayıp aÄŸabeyinin terör örgütü üyelerince kaçırıldığını belirterek, kurtarma operasyonu için para istedi. Daha sonra dolandırıcılar, aÄŸabey N.Ç.’yi arayarak kardeÅŸinin kaçırıldığını söyledi ve yine kurtarma operasyonu için para talep etti. Dolandırıcılara inanan S.Ç. evinde saklandığı ziynet eÅŸyalarını bozdurmak için kuyumcu dükkanına gitti. Bu sırada polis ekipleri, tedirgin davranışları ile dikkat çeken S.Ç.’den şüphelendi. Polisin durdurduÄŸu S.Ç.’nin verdiÄŸi bilgilerle aÄŸabey N.Ç.’ye de ulaşıldı. N.Ç.’nin de dolandırıcılar tarafından arandığı ve kendisinden istenen parayı temin etmek için bankadan kredi çektiÄŸi ortaya çıktı. Ä°ki kardeÅŸ, polisin uyarısı ile dolandırılmaya çalışıldıklarını anladı. Böylece iki kardeÅŸin toplam 175 bin TL’si kendilerinde kaldı. Olayın ardından Ä°lçe Emniyet Müdürlüğü’ne baÄŸlı ekipler, şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için harekete geçti.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam