Sosyal medyada bizi takip edin

Ekonomi

350 milyon TL’lik ithalatı bitirecek iş birliği

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

– Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) sektörü Türkiye’de 500 milyon TL’lik bir hacme ulaştı. Türk şirketleri SFS Yazılım ve Danışmanlık ile Softbox firmaları, 350 milyonluk TL’lik ithalatı zaman içerisinde sıfırlamayı hedeflerikleri bir iş birliğine imza attı.

BNP Paribas, Gulf, Ray, Quick ve Nippon’un da aralarında yer aldığı toplam 15 sigorta şirketine uçtan uca çözümler sunan SFS Yazılım ve Danışmanlık, yatırım ve iş birliklerine yenilerini ekliyor. Altyapı yatırımlarını aralıksız sürdüren SFS’nin son anlaşması Robotik Süreç Otomasyonu (Robotic Process Automation-RPA) üzerine oldu. SFS Yazılım ve Danışmanlık, bu kapsamda Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketi Softbox ile yeni bir iş birliğine imza attı. Yapılan yeni anlaşmayla SFS Yazılım ve Danışmanlık, Softbox’un yüzde yüz yerli ürünü olan GenRPA’yı müşterilerine sunacak.

GÜCÜMÜZ KATLANACAK

İki yerli firmanın yaptığı bu ortaklığın sigortacılık sektörüne bütünleşik dijital çözümler sağlama konusunda önemli bir adım olduğunu söyleyen SFS Yazılım ve Danışmanlık Genel Müdürü Murat Atıcı, “Bu birliktelik, çözüm sağladığımız sigorta şirketlerinde tekrarlayan iş süreçlerinin ve rutine bağlanmış iş akışlarının otomatize edilmesini, zamanın ve insan kaynağının daha verimli bir şekilde değerlendirilebilmesinin yolunu açacak. Tutarlı, stabil ve yüksek performans sağlayacak robotik iş gücü ile kaynakları çok daha iyi yöneterek verimlilik artışını hedefliyoruz” dedi. 

Bu iş birliği ile robotik otomasyon süreçleri konusunda uzman olan Softbox’ın sigortacılık sektörüyle kapsamının genişleyeceğini söyleyen Atıcı, “SFS olarak iş birliklerine çok önem veriyoruz. Bu bağlamda Softbox firmasının güçlü kadrosunun SFS’nin gücüne güç katacağına, gerekli olan alanlarda RPA süreçleri ile entegre çalışacak SFS sigortacılık yazılımlarının geçmişte olduğu gibi şimdi de birçok yeniliğe öncülük edeceğinin altını çizdi. Atıcı, “İş ortaklığımız ile elde edilen başarılar ile önce SFS müşterilerini, sonrasında da sektördeki diğer müşterileri bu yapıya geçirmek öncelikli hedeflerimizden” şeklinde konuştu.

İHRACATTA HEDEF AVRUPA 

Softbox Genel Müdürü Fırat Gedikli ise, sigorta sektörünün lider firmalarından SFS Yazılım ve Danışmanlık ile iş birliği anlaşmasına imza attıkları için büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Şirketin hedefleri ve çalışmaları hakkında bilgi veren Gedikli, iş ortaklığı sonrası üretilen yazılımların önce iç piyasadaki ithalat ağırlığını azaltacağını ve ihracata yöneleceklerini belirtti. Gedikli, öncelikle Baltık, Orta Avrupa ülkeleri ve İngiltere’nin ana hedefleri olduğunu belirterek, “Devamında tüm Avrupa ülkeleri ve global ölçekte adı geçen bir oyuncu olmak istiyoruz” dedi.

RPA sektörünün Türkiye’de 2016 yılında başladığını, hızla büyüdüğünü söyleyen Gedikli, “RPA teknolojisinin diğer AI teknolojileri ile kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Bunun nedeni, şirketlerin akıllı otomasyon araçlarının en iyi bağımsız sistemler olarak işlev görmediğini, bunun yerine diğer araçlarla entegre edilmesi gerektiğini fark etmeleridir. Bu sistem örneğin sigorta sektöründe poliçe kesiminde riskli müşteriyi de anında tespit edebilecek. Tam bu noktada teknolojinin içinden gelen insanların geliştirdiği GenRPA kullanıcı dostu ara yüzü, esnek modelleme yapısı ve cognitive servis entegrasyon özellikleri ile müşterilerine eşsiz deneyim sağlamak için kuruldu” ifadelerini kullandı.

GenRPA’nın yüzde 100 yerli olduğunu anlatan Gedikli, “Bu ürün,özelleştirilebilir yönetim paneli, kullanıcı dostu geliştirme ortamı ve 7/24 sanal çalışanları ile dijital iş gücünü ofislerde destek olması için geliştirildi. Gen robotları çalışma arkadaşı olarak, sizlerin daha değerli işlerde çalışmanızı, müşteri memnuniyetinizin artmasını ve hataları minimize etmenizi sağlıyor” diye konuştu.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam