İş Dünyası
Turkcell ‘Engelsiz Mağazalar’ projesi 100 mağazaya ulaştı
Turkcell, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda da engellilerin yanında olmayı sürdürüyor. Engelli bireylerin sosyal hayata eşit ve bağımsız katılımlarına destek olmak için çalışan Turkcell, ‘Engelsiz Mağazalar’ projesi ile Türkiye’de 100 Turkcell mağazasında tam donanımla herkes için erişilebilir hizmet sunuyor.
‘HAYAL ORTAĞIM’ İLE GÖRME ENGELLİLERE ULAŞILDI
Turkcell, 2012 yılından bu yana görme engellilere özel geliştirdiği Hayal Ortağım uygulamasıyla sesli kitaplardan film festivallerine, tiyatrolara kadar hayatın her alanında görme engellilerin hayatını kolaylaştırıyor. Hayal Ortağım ile görme engelli kullanıcılar güncel haber, köşe yazısı, sesli kitap, eğitim gibi içeriklere ulaşıyor, Turkcell mağazaları, AVMler, üniversiteler gibi kapalı alanlarda navigasyon teknolojisinden yararlanıyor, sinema salonları ve dijital platformlarda yayınlanan filmler için anlık sesli betimleme teknolojisinden faydalanıyor. Bu uygulama ile 2023 yılında 54 film sesli betimleme yoluyla görme engellilere ulaştı, FilmEkimi ve Engelsiz Filmler Festivali erişilebilir oldu. Sadece filmler değil, ‘Peter Pan ve Varolmayan Ülke’, ‘Şehirde Kimse Yokken’, ‘Kusursuz Dünya Müzikali’ ve ‘Aşık Shakespeare’ gibi tiyatro oyunları da canlı betimlemeyle görme engelli sanatseverlerle buluştu.
TV+ ‘ENGELLERİ AŞAN FİLMLER VE DİZİLER’
Türkiye’nin süper içerik platformu TV+’ta da 2019 yılından bu yana devam eden ‘Engelleri Aşan Filmler’ kategorisi her yıl yeni içeriklerle devam ediyor. Görme ve işitme engelli izleyicilerin platformdan eşit şekilde yararlanması amacıyla filmlere ve dizilere ayrıntılı altyazı, işaret dili ve sesli betimleme seçenekleri ekleniyor. TV+’ta bu yıl ‘Türk Dedektif’, ‘Doğu, ‘Masum’, ‘Yeşilçam’, ‘Alef’ ve ‘7Yüz’ dizilerine de sesli betimleme, işaret dili ve ayrıntılı altyazı yapıldı.
Turkcell, engelli müşterilerin en iyi deneyimi yaşaması için uçtan uca yeniliklerini sürdürüyor. Bu kapsamda işitme engelli müşteriler, ‘Yüz Yüze Müşteri Hizmetleri’ne ulaşarak, haftanın her günü 10.00-01.45 saatleri arasında işaret diliyle görüntülü hizmet alabiliyor. Aynı zamanda Turkcell, tamamen yerli mühendislik gücüyle geliştirdiği Turkcell Asistan ile engelli müşterilerinin yanında oluyor. Dijital Turkcell Asistan (Chatbot), işitme veya görme engelli müşterilerin durumunu otomatik olarak tanıyarak, uygun hizmetlere kolayca erişim sağlayacak insan desteği sağlıyor. Örneğin, işitme engelli müşteriler doğrudan dijital uygulama üzerinden görüntülü çağrı merkezine yönlendirilirken, görme engelli müşteriler doğrudan telefonla müşteri temsilcilerine bağlanıyor. Son bir yılda, her ay ortalama 2 bin 200 görme ve işitme engelli müşteri chatbot ile temasa geçerek ayda ortalama 4 bin kez bu hizmetlerden faydalandı. Sadece görme ve işitme engelliler değil, şehit yakınları, gaziler, fiziksel veya kısmi engelli müşteriler için de farklı seçenekler sunuluyor.
PARİS 2024 PARALİMPİK OYUNLARINDA DA SPORCULARIN YANINDA
Kurulduğu günden bu yana engelli spor branşlarına da desteğini sürdüren Turkcell, şimdiye kadar atıcılık, atletizm, badminton, boccia, tekerlekli sandalye basketbol, bilek güreşi, curling, eskrim, halter, kayak, masa tenisi, okçuluk, oturarak voleybol, triatlon, tekerlekli sandalye dans, tekerlekli sandalye tenis, yelken ve yüzmede spora ve sporculara destek oldu. Turkcell, 28 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Paris 2024 Paralimpik Oyunlarında da Türkiye’yi temsil edecek sporcuların yanında olacak.