Türkiye
MemiÅŸoÄŸlu: Kovid-19’a yakalandığımda o kahramanlara ÅŸahitlik ettim
 HEMŞİRELER Haftası nedeniyle BaÅŸakÅŸehir Çam ve Sakura Åžehir Hastanesi’nde gerçekleÅŸen HemÅŸirelik Zirvesinde konuÅŸan Ä°stanbul Ä°l SaÄŸlık Müdürü Prof. Dr. Kemal MemiÅŸoÄŸlu, “Kovid-19 Türkiye’ye geldikten sonra ilk 1 ay içerisinde yakalanan birisi olarak hastaneleri dolaÅŸtığımda o kahramanlara bizzat ÅŸahitlik ettim. Evini, çocuÄŸunu, annesini bırakarak misafirhanelerde kalan saÄŸlık çalışanları bizim yüzümüzün akı oldu” dedi.
HemÅŸireler Haftası nedeniyle BaÅŸakÅŸehir Çam ve Sakura Åžehir Hastanesi ve SaÄŸlık Bilimleri Ãœniversitesi (SBÃœ) iÅŸ birliÄŸinde “HemÅŸirelik Zirvesi” düzenlendi. BaÅŸhekimlik binasında gerçekleÅŸen zirveye Ä°stanbul Ä°l SaÄŸlık Müdürü Prof. Dr. Kemal MemiÅŸoÄŸlu, BaÅŸakÅŸehir Çam ve Sakura Åžehir Hastanesi BaÅŸhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, SaÄŸlık Bilimleri Ãœniversitesi Hamidiye HemÅŸirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Merdiye Åžendir ve hemÅŸireler katıldı. Zirvede hemÅŸirelik mesleÄŸinin önemine dikkat çekilerek yapılan fedakarlıklar anlatıldı.
 İstanbul Ä°l SaÄŸlık Müdürü Prof. Dr. Kemal MemiÅŸoÄŸlu, “Türkiye özellikle pandemi döneminde verdiÄŸi mücadelesiyle hem saÄŸlık alt yapısı hem saÄŸlık sistemiyle dünyaya örnek oldu. Kovid-19 ilk olarak 2020 yılının Mart ayında Ä°stanbul’da görüldü. KarşılaÅŸtığımızda bilmediÄŸimiz çok tedirgin olduÄŸumuz bir hastalıktı. SaÄŸlıklı çalışan her bir fert sonrasında tereddüt etmedik. Türkiye saÄŸlık açısında da büyük geliÅŸim yaÅŸadı. Bu salgın mücadelesiyle beraber saÄŸlık sisteminin en önemli unsurları olan hemÅŸirelerin büyük çabasının ÅŸahidi olarak burada konuÅŸuyorum. Kovid-19 Türkiye’ye geldikten sonra ilk 1 ay içerisinde yakalanan birisi olarak hastaneleri dolaÅŸtığımda o kahramanlara bizzat ÅŸahitlik ettim. Çok zor süreçler yaÅŸandığının ÅŸahidiyim. Evini, çocuÄŸunu, annesini bırakarak misafirhanelerde kalan saÄŸlık çalışanları bizim yüzümüzün akı oldu. Büyük baÅŸarılar tesadüf olan bir ÅŸey deÄŸildir. Türkiye bu imtihan da baÅŸarılı oldu, bunu hepimiz saÄŸladık. Bu sempozyumun hemÅŸirelik hizmetinin dünyada nasıl yapıldığını ve nasıl yapılması gerektiÄŸini bizlere anlatmasını bekliyorum.” dedi.