Sosyal medyada bizi takip edin

Güvenlik

15 yaşındaki baba cinayeti sanığına indirimle 10 yıl hapis

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

 KAYSERÄ°’de, babası Cuma Ali Ceylan’ı (42) bıçaklayarak öldüren C.C. (15) adlı kız çocuÄŸu, ağırlaÅŸtırılmış müebbet istemiyle tutuklu yargılandığı davada 10 yıl hapse çarptırıldı. Cezada ‘haksız tahrik’, ‘yaÅŸ küçüklüğü’ ve ‘iyi hal’ indirimleri uygulandı.

Olay, geçen yıl 3 AÄŸustos günü saat 04.00 sıralarında, Melikgazi ilçesinde meydana geldi. SaÄŸlık memuru Cuma Ali Ceylan ile hemÅŸire eÅŸi Emel Ceylan, evde bilinmeyen nedenle tartıştı. Çift, tartıştıktan sonra ayrı odalarda uyurken, kızları C.C. de gece yarısından sonra kalkıp, mutfaktan aldığı bıçakla babasının kaldığı odaya girdi. C.C., uyuyan babasını bıçakladı. Cuma Ali Ceylan ile kızı C.C. arasında arbede yaÅŸandı. Vücuduna 9 bıçak darbesi alan Ceylan, kanlar içinde kaldı. Emel Ceylan’ın ihbarıyla eve, polis ve saÄŸlık ekipleri sevk edildi. SaÄŸlık ekibi, Cuma Ali Ceylan’ın öldüğünü belirledi. Polis tarafından suç aletiyle gözaltına alınan C.C., sevk edildiÄŸi adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

‘BABAMDAN HİÇ SEVGÄ° GÖREMEZDÄ°M’

Kayseri Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nın yürüttüğü soruÅŸturma tamamlanıp, iddianame düzenlendi. 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede C.C. hakkında, ‘üst soydan akrabayı kasten öldürmek’ suçundan ağırlaÅŸtırılmış ömür boyu hapis cezası istendi. C.C., iddianamedeki ifadesinde, “Annem ve babamın arası uzun zamandan beri iyi deÄŸildi. Babam, annemi aldatıyordu. BoÅŸanma aÅŸamasındaydılar. Babamdan hiç sevgi göremezdim. Sosyal medyadan yaptığım bir konuÅŸmayı gördü, yanlış anladı. Tartıştık, kavga ettik sonra aradan birkaç ay zaman geçti. Elime 2 bıçak aldım. Babam uyurken yanına gittim. Duymasını istediÄŸim bazı sözler söyledim. Uyanmadı. Başında bir süre bekledim ardından odaya gidip bir süre ailemi düşündüm ardından babamı öldürmeye karar verdim. Babamı bıçaklamaya baÅŸladım. Yorganla bana engel olmaya çalıştı. Annem de sesi duyarak beni babamın üzerinden almaya çalıştı. Babamın boÄŸazını sıkmaya baÅŸladım. Gözleri oynuyordu. Hareket etmiyordu. Odama giderken, babam ölmemiÅŸti. Annem, polise haber verdi. Polisler gelene kadar da odamda bekledim” dedi.

BERAAT Ä°STEDÄ°

Kayseri 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruÅŸmasına sanık C.C., cezaevinden Ses ve Görüntü BiliÅŸim Sistemi (SEGBÄ°S) ile katıldı, Cuma Ali Ceylan’ın ÅŸikayetçi yakınları ise salonda hazır bulundu. Dava, sanığın yaşının küçük olması nedeniyle basına kapalı oturumda gerçekleÅŸtirildi. Son sözleri sorulan C.C., beraatini istedi.

DuruÅŸma savcısı, davaya iliÅŸkin görüşünün deÄŸiÅŸmediÄŸini belirterek, sanığın ‘üst soydan akrabayı tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaÅŸtırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını istedi.

CEZAYA 3 Ä°NDÄ°RÄ°M

Mahkeme heyeti, sanık C.C.’yi ‘üst soydan akrabayı kasten öldürmek’ suçundan önce ağırlaÅŸtırılmış ömür boyu hapse çarptırdı. Heyet, sanık hakkında önce ‘haksız tahrik’ indirimi uygulayarak cezasını 24 yıla düşürdü ardından 18 yaşından küçük olması nedeniyle de ‘yaÅŸ küçüklüğü’ indirimi uygulayarak 12 yıla indirdi. Sanık hakkında ‘iyi hal’ indiriminin de uygulanmasıyla cezası, 10 yıla düşürüldü ve tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

 

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam