Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

‘Saltanat Tahtı’ operasyonu

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

BEYOĞLU’nda bir eve yapılan operasyonda, Sultan Mehmed Reşat dönemine ait olduğu belirlenen ‘Saltanat Tahtı’ ele geçirildi. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beyoğlu Firuzağa Mahallesi’nde bir evde tarihi eser bulunduğuna dair bilgi aldı. İhbarı değerlendiren ekipler, 10 Ekim’de operasyon düzenledi. Evde yapılan aramalarda, Sultan Mehmed Reşad dönemine ait olduğu ve Osmanlı saraylarında kullanıldığı değerlendirilen, kırmızı renk ve altın varaklı olarak tasarlanmış, üzerinde batılılaşma dönemi süslemeleri bulunan, melek ve bitkisel motiflere bezeli ‘Saltanat Tahtı’ ele geçirildi. Genç Osmanlı dönemine ait olduğu değerlendirilen tahta el konulurken 1 kişi gözaltına alındı. Şüpheli hakkında adli soruşturma başlatıldı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam