Sosyal medyada bizi takip edin

Güvenlik

Bursa’da su dolum tesisi, enerji üssüne dönüştürüldü

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

BURSA’da, büyükÅŸehir belediyesine baÄŸlı su dolum tesisinin çatısı, güneÅŸ enerji santralleriyle donatılarak enerji üssüne dönüştürüldü. Tesisin yıllık 2 milyon 800 bin kilovat civarında olan enerji ihtiyacı bu sistemden karşılanacak. Ä°htiyaç fazlası enerji ise satılarak, yılda yaklaşık 12 milyon lira gelir elde edilecek. Tesisin doÄŸa dostu olduÄŸunu belirten Su Dolum Tesisi Müdürü Ä°hsan Işık, “Karbon salınımlarını azaltarak yılda 17 bin 213 adet aÄŸaç dikilmiÅŸ seviyede doÄŸaya bir katkı saÄŸlamış olacak” dedi.

Bursa’da, büyükÅŸehir belediyesine baÄŸlı su dolum tesisi, enerji santraline dönüştü. 2018 yılı itibariyle faaliyete alınan fabrikanın çatısı, güneÅŸ enerji sistemleriyle donatıldı. 47 milyon liraya mal olan proje kapsamında fabrikanın çatı kısmına 5 bin 639 adet 545 vat gücünde panel yerleÅŸtirildi. Temmuz ayı itibariyle faaliyete geçecek olan sistemle birlikte, su dolum tesisinin yıllık yaklaşık 2 milyon 800 bin kilovat olan enerji tüketimin tamamı buradan karşılanacak. Ä°htiyaç fazlası yaklaşık 780 bin kilovat enerji de elektrik idaresine satılarak yılda yaklaşık 12 milyon lira gelir elde edilecek.

’47 MÄ°LYON LÄ°RA BEDELLE KURULDU’

Temmuz ayında tamamlanacak olan sistemin ardından tesisin artık kendi elektriÄŸini üreteceÄŸini belirten Su Dolum Tesisi Müdürü Ä°hsan Işık, “Fabrikamız 2017 yılında kurulmuÅŸ, 2018 yılında faaliyete geçmiÅŸ. Yaklaşık 5 yıldır faaliyette. Åžu anda fabrikamızda günlük yaklaşık 1,5 milyon litre su iÅŸliyoruz. Bu suları baÅŸta Bursa olmak üzere Türkiye’nin 23 ÅŸehrine 4 coÄŸrafi bölgede satışını gerçekleÅŸtiriyoruz. Bizim maliyetlerimizin büyük çoÄŸunluÄŸu enerjiden kaynaklanıyor. Dolayısıyla bununla ilgili tasarrufa gidilmesi yönünde çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalar neticesinde de güneÅŸ enerjisi santrali kurulması fikri ortaya çıktı. 47 milyon lira bedelle kurulacak bir tesis. Nisan ayında inÅŸaatına baÅŸlandı. Temmuz ayında da tamamlanmasını planlıyoruz” dedi.

‘40 AY İÇERİSİNDE PROJENİN KENDİSİNİ AMORTİ ETMESİNİ BEKLİYORUZ’

Sistemin doÄŸa dostu bir anlayışla yapıldığını belirten Işık, “Tesisimiz, yıllık fabrikamızın tüketimi olan 2 milyon 832 bin 897 kilovat enerji tüketiminin tamamını karşılayacak. Ãœzerine de 779 bin 287 kilovat enerjinin de sisteme satışının gerçekleÅŸtirilmesiyle ÅŸirketimize ek bir gelir saÄŸlamış olacak. Aynı zamanda bu tesis doÄŸa dostu bir tesis olacak. Karbon salınımlarını azaltarak yılda 17 bin 213 adet aÄŸaç dikilmiÅŸ seviyede doÄŸaya bir katkı saÄŸlamış olacak. Tamamı son teknoloji 5 bin 639 adet 545 vat gücünde panel ve 22 adet inverter (güç dönüştürücü) montajı da yapıldı. Sistemin bize getirisi yıllık yaklaşık 12 milyon lira civarında olacak. 40 ay içerisinde de projenin kendisini amorti etmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam