Sosyal medyada bizi takip edin

Spor

UEFA Avrupa Ligi’nde ÅŸampiyon Sevilla

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

UEFA Avrupa Ligi finalinde Sevilla, normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 biten karşılaÅŸmanın ardından Roma’yı penaltılar sonucunda 4-1 maÄŸlup ederek 7’nci kez kupayı müzesine götürdü.

UEFA Avrupa Ligi finalinde Sevilla ile Roma, Macaristan’ın baÅŸkenti BudapeÅŸte’deki Puskas Arena’da karşılaÅŸtı. Mücadelede Ä°ngiltere Futbol Federasyonu’ndan Anthony Taylor düdük çaldı. Anthony Taylor’ın yardımcılıklarını Gary Beswick ile Adam Nunn üstlendi.

Sevilla mücadeleye, “Bono, Jesus Navas, Bade, Gudelj, Alex Telles, Fernando, Rakitic, Torres, Ocampos, Gil, En-Nesyri” ilk 11’iyle baÅŸladı. Roma ise “Patricio, Ibanez, Mancini, Smaling, Zeki Çelik, Cristante, Matic, Spinazzola, Pellegrini, Dybala, Abraham” kadrosuyla sahada yer aldı. 

Büyük çekiÅŸmeye sahne olan dev maçın 35’inci dakikasında Roma’nın golünü Dybala kaydederken, Sevilla’nın golu ise 55’inci dakikada Mancini’nin kendi filelerini havalandırmasıyla geldi. KarşılaÅŸmanın normal süresi 1-1 eÅŸitlikle sona erdi. Uzatma dakikalarında da gol sesi çıkmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Sevilla, 7’nci kez yer aldığı finalde penaltılar sonucunda rakibini 4-1 maÄŸlup ederek kupayı kazanan taraf oldu. Ä°spanya ekibi 2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020 yıllarında da kupayı kazanan ekip olmuÅŸtu.

ZEKÄ° ÇELÄ°K Ä°LK 11’DE BAÅžLADI

Roma forması giyen milli futbolcu Zeki Çelik ise final maçına ilk 11’de baÅŸladı. 26 yaşındaki futbolcu, 90’ıncı dakikada yerini Nicola Zalewski’ye bıraktı.

MOURINHO TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİNDE İLK KEZ BİR AVRUPA FİNALİ KAYBETTİ

Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho, teknik direktörlük kariyerinde ilk kez Avrupa kupası finalinde kaybeden taraf oldu. Kariyerinde bu zamana kadar 2 Åžampiyonlar Ligi, 1 UEFA Avrupa Ligi, 1 UEFA Kupası ve 1 UEFA Konferans Ligi finaline çıkan Mourinho, bu maçların tamamında kupanın sahibi olmuÅŸtu. Portekizli teknik adam, Roma’nın UEFA Avrupa Ligi finalinde Sevilla’ya penaltılar sonucunda maÄŸlup olmasıyla teknik direktörlük kariyerinde bir ilki yaÅŸadı.

DYBALA 2010/11’DEN SONRA Ä°LK KEZ

Roma forması giyen Paulo Dybala, Avrupa kupası finalinde 2010/11 sezonundan bu yana gol kaydeden ilk Arjantinli oyuncu oldu. Mücadelenin 35’inci dakikada Sevilla filelerini havalandıran Paulo Dybala, 2011 Åžampiyonlar Ligi finalinde Lionel Messi’den sonra gol atma baÅŸarısı gösterdi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam