Connect with us

POLİTİKA

Seçimin kazananı EMEKLİLER olacak! İşte İki adayında emeklilere vaatleri

Yayınlanma tarihi:

Seçimin kazananı EMEKLİLER olacak! İşte İki adayında emeklilere vaatleri

28 Mayıs’ta gerçekleşecek olan ikinci tur seçimlere az bir süre kala, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun vaatleri emekliler arasında heyecan yaratmaya devam ediyor. Erdoğan, bayram ikramiyeleri için zam sinyali vererek, rakamın 3 bin TL olduğu konuşuluyor. Kılıçdaroğlu ise “Kurban Bayramı’nda alacağınız 8 bin 500 TL ikramiyeye ek olarak, Ramazan Bayramı için oluşan 6 bin 500 TL’lik fark da size ek ödeme olarak hesaplarınıza yatacak” şeklinde bir vaatte bulunmuştu.

Milyonlarca emekli, yılın ikinci bayram ikramiyesini almak için Kurban Bayramı’nı beklerken, hesaplarına yatacak tutarın seçimin sonucuna bağlı olduğu düşünülüyor.

ERDOĞAN: RAKAMI DAHA DA YÜKSELTMEYİ PLANLIYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli ikramiyeleri için zam sinyali verirken, son açıklamasında “Emeklilerimizin bayram ikramiyesini 2 bin TL’ye çıkardık, şimdi bu rakamı daha da yukarıya çıkarmak istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU: İKRAMİYE ASGARİ ÜCRET TUTARINDA OLACAK

Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise hesaplara yatacak bayram ikramiyesi için “Kurban Bayramı’nda alacağınız 8 bin 500 TL ikramiyenize ek olarak, Ramazan Bayramı için oluşan 6 bin 500 TL’lik fark da size ek ödeme olarak hesaplarınıza yatacak” şeklinde konuşmuştu.

KULİSLERDE KONUŞULAN İDDİAYA GÖRE

2018 yılında başlatılan bayram ikramiyesi uygulaması, geçen 5 yıl içinde yüzde 100 zamla mevcut ikramiye tutarını 2 bin TL’ye kadar yükseltti. Ankara kulislerinde konuşulan son iddiaya göre AK Parti’nin hedefi, bayram ikramiyesini 2 bin TL’den 3 bin TL’ye çıkarmak. Kılıçdaroğlu ise seçimi kazanması durumunda emeklilere asgari ücret tutarında ikramiye dağıtma sözü verdi.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla