Connect with us

Staj ve Çıraklık

Staj ve çıraklık mağdurları için hangi siyasetçi ne söz verdi?

Yayınlanma tarihi:

Seçime sadece bir hafta kala, Türkiye’de staj ve çıraklık mağduriyetinin çözülüp çözülmeyeceği konusu gündemde. Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) çırak ve stajyer kaydı olanlar, EYT düzenlemesi kapsamına alınmak istiyor.

Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Bunlar bir çalışan değil, öğrencidirler” diyerek, staj ve çırakların EYT düzenlemesi kapsamında sayılmayacağı açıklamasını yaptı. Bu konuda muhalefet partileri, staj ve çırakların sigorta başlangıcının staj yaptıkları tarih olacağına ilişkin vaatler veriyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Çalıştınız, kazandınız prim yatırtmadılar, borçlanma imkanı getireceğim, hiç merak etmeyin” diyerek, seçimleri kazanması durumunda staj mağduriyetini çözeceği yönünde sözler verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, “ülkemizde aday çırak ve stajyer olarak bugün çalışma yaşamında olan yaklaşık 1,5 milyon kişi bulunmaktadır. Stajyer ve çırakların ilk işe başlama tarihi emeklilikte başlangıç olarak kabul edilmemesi, stajyer ve çırakların emeklilik hakkının ertelenmesine hatta emekli olamamasına neden oluyor. Meclis açıldığında buna mağduriyetin giderilmesi için gerekli çalışmaları hayata geçireceğiz” dedi.

Staj ve çıraklık konusunda, iktidar kanadından da daha ılımlı açıklamalar gelmeye başladı. Ancak, staj ve çıraklık sigortasının iş akdine dayanmayan bir sistem olduğunu belirten Bakan Bilgin, konunun daha detaylı incelenmesi gerektiğini söyledi.

ÖZEL’DEN STAJ MAĞDURİYETİNE DESTEK

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel staj ve çıraklık mağdurlarına destek verdi.

CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel katıldığı televizyon programında staj ve çıraklık mağdurlarına destek verdi. Özel, “Çocuk yaşta çalışmış, çocuk yaşta sigortalanmış, çocuk yaşta primi yatmış, emekliliğe sayılmıyor. Çıraklık ve staj mağdurlarının sorunlarını çözeceğiz” dedi.

BİZİ TAKİP EDEBİLİRSİNİZ:

SAYFAMIZ: https://www.facebook.com/2000sonrasisgk

GRUBUMUZ: https://www.facebook.com/groups/3132533630405174

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla