Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Yürümeye hasretti, kalp kasının inceltilmesiyle sağlığına kavuştu

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Burak EMEK- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, (DHA)- KONYA’da gittiği hastanede tesadüfen doğuştan kalp kası kalınlaşma rahatsızlığı olduğunu öğrenen Basri Gülhan (42), Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi’nde anjiografik yöntemle kalp kasının inceltilmesiyle sağlığına kavuştu.

Konya’da yaşayan Basri Gülhan, gittiği hastanede yapılan tetkiklerle, doğuştan kalp kası kalınlaşması rahatsızlığı bulunduğunu öğrendi. Teşhisin ardından, kardiyoloğun önerisiyle ilaçlarla tedavisine devam eden Gülhan, bir süre sonra Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi’nde görevli Kardiyolog Prof. Dr. Hakkı Şimşek’e ulaştı. Diyarbakır’a gelen Gülhan, Prof. Dr. Şimşek’e muayene oldu. Bir gün sonra da Prof. Dr. Şimşek’in anjiyografik yöntemle müdahale ettiği Gülhan, açık ameliyata gerek kalmadan sağlığına kavuştu.

‘ŞİMDİ ÇOK İYİYİM, DAHA DA İYİ OLACAĞIM’

Hastalığını tesadüfen öğrendiğini belirten Gülhan, “Yemek bile yiyemiyordum. Bu şekildeydim, Konya’da hastaneye gittim. Teşhisi koydular, ben de doktor arama çabasına girdim. Dicle Üniversitesi’ndeki hocayı gördük. Geldik buraya sonra işlemler bitti, şimdi çok iyiyim. Daha da iyi olacağımı tahmin ediyorum. Yürüyemiyordum. Şu an sağlıklı bir şekilde acı hissetmeden yürümeye başladım. Uzun bir süredir hasretle beklediğim ana kavuştum” dedi.

‘BU HASTALIK İÇİN CİDDİ BİR SERİ YAKALADIK’

Kardiyolog Prof. Dr. Hakkı Şimşek, hastanın kalp kası ileri derecede kalınlaştığı için kalbin kanı vücuda pompalamasına engel oluşturduğunu belirterek, “Kalp kapağında darlık varmış gibi kalınlaşan kalp kası, kalbin önünde engel oluşturuyor. Eskiden cerrahi tedaviyle göğüs yarılarak kalbin içindeki kalınlaşmış kalp tabakası ameliyatla alınırdı. Son zamanlarda anjiyografik yöntemle o bölgeye girerek kalbin çıkış yolunu besleyen damarı tespit edip darlığını da ortadan kaldırıyoruz. Daha önce de Sivas, Malatya, Gaziantep, Ankara ve İstanbul’dan gelen hastalarımız oldu. Bu hastalık için ciddi bir seri yakaladık” diye konuştu.

‘BATI İLLERİNDEN HASTA GELDİKÇE SEVİNİYORUM’

Batı illerinde yaşayanların da tedavide, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ni tercih ettiğini söyleyen Prof. Dr. Şimşek, şöyle konuştu:

“Hastalarımızın bölge ve şehir farkı gözetmeksizin, kaliteli sağlık hizmeti alabilecekleri bir merkeze ve şehre başvurmaları bizim ve ülkemiz için gelişmişlik farkının olması önemli. Böyle Batı illerinden hastalar geldikçe kendim ve tıp fakültem adına sevinç duyuyorum. Hastamıza dün başarılı bir müdahalede bulunduk. Tespit ve tedavi yöntemini aynı seansta uyguladık. Uzaktan geldiği için ikinci defa gelmesinler diye hem o bölgeyi besleyen damarı tespit etme hem de tedavi aşamasını birlikte uyguladık. Kan değerlerini bekliyoruz, normale düşmüş olacak o değerlerde hastamızı taburcu etmeyi düşünüyoruz. Hastamız sağlıklı ve mutlu.” (DHA)

FOTOĞRAFLI

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam