Türkiye
İstanbul – Prof.Dr. İlber Ortaylı’nın son yolculuğuna uğurlanacağı Fatih Camii’nde hazırlıklar sürüyor
Vehbi DEMİR / İSTANBUL, DHA) – TEDAVİ gördüğü hastanede 13 Mart Cuma günü 78 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. İlber Ortaylının son yolculuğuna uğurlanacağı Fatih Camii ve çevresinde hazırlıklar sürüyor. Cami çevresinde bazı yollar trafiğe kapatılırken çevrede güvenlik önlemi alındı. Cami avlusunda toplanan kalabalık cenaze namazının kılınacağı ikindi vaktini beklemeye başladı.
Tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybden Prof. Dr. İlber Ortaylının cenaze töreni için sevenleri Fatih Camiine erken saatlerde geldi. Ortaylının fotoğrafı cami avlusunda musalla taşının yakınına yerleştirildi. Cami içerisinde ve cami çevresinde polis ekipleri tarafından güvenlik önlemi alındı. Cami yakınında park halinde bulunan araçlar ise sürücülerine bilgi verilerek çekildi.
SON GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRMEK İÇİN GELDİK
Prof. Dr. İlber Ortaylının cenaze namazına katılmak için Fatih Camiine gelen engelli Eyüpcan Demir, “Bazı insanlar kitap yazmaz, bir nesli yetiştirir. İlber Ortaylı işte böyle bir hocaydı. Tarihi sevdiren düşünmeyi öğreten, bir Çınarı kaybettik. Sözleri ve eserleri bu topraklarda devam edecek. Mekanı cennet olsun. Cesaretimi ondan alırdım. Zaten sözlerine bakarlarsa okurlarsa ve araştırırlarsa ilham verici bir hoca olduğunu herkes anlar. Türkiyede seveni çok. Son görevimizi yerine getirmek için geldik. Allahtan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun” dedi.
BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI
Diğer yandan Prof. Dr. İlber Ortaylının Fatih Camiindeki cenaze töreni nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatıldığını duyurdu. Bu kapsamda sabah saat 09.00dan program bitimine kadar İtfaiye Caddesi, Büyük Karaman Caddesi, Mıhçılar Caddesi, Aslanhane Sokak, Manisalı Fırın Sokak, Taylasan Sokak, Hulusi Noyan Sokak, Nalbant Demir Sokak, Hattat Nazif Sokak ve Fatih Türbesi Sokak trafiğe kapatıldı. Kapatılan yollara alternatif güzergah olarak Kız Taşı Caddesi ile Haydar Bey Caddesi kullanılabilecek.