Sosyal medyada bizi takip edin

Politika

Bakan Işıkhan: Türkiye, kadın işgücüne katılımı en fazla artıran ülke oldu

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bir dizi ziyaretlerde bulunmak etkinliklere katılmak üzere Isparta’ya geldi. İlk olarak Isparta Valiliğini ziyaret eden Bakan Işıkhanı, Vali Abdullah Erin, AK Parti Milletvekilleri Osman Zabun ve Mehmet Uğur Gökgöz ile protokol üyeleri karşıladı. Valilik anı defterini imzalayan Bakan Vedat Işıkhan daha sonra Vali Erinden şehir hakkında bilgi aldı. Daha sonra Valilik Göl Toplantı Salonunda Ispartalı iş insanları ile istişare toplantısına katılan Bakan Işıkhan, ardından esnaf ziyaretinde bulunarak, yolda karşılaştığı vatandaşlarla sohbet etti. AK Parti İl Başkanlığına geçen Bakan Vedat Işıkhan, burada bir süre partililerle sohbet etti. Programının devamında Isparta Belediyesini ziyaret eden Bakan Vedat Işıkhan, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’den şehre yapılan hizmetlerle ilgili bilgi aldı. Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Gençlik Kolları tarafından organize edilen İftara 5 Kala programına katılıp, trafikteki sürücülere iftarlık dağıttı.

KADINLAR İLE İFTAR

Bakan Işıkhan, programına AK Parti Kadın Kolları tarafından yaklaşık 1000 kadının katılımıyla düzenlenen Kardeşlik Sofrası İftar Programı ile devam etti. Masaları dolaşan Bakan Işıkhan, kadınlarla fotoğraf çektirdi ve Ramazan ayını kutlayıp, karanfil dağıttı.

8 MART KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

İftarın ardından kürsüye gelen Bakan Vedat Işıkhan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak sözlerine başladı. Bakan Işıkhan, “Bu iftarın ayrı bir anlamı daha var. O da 2 gün sonra, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bu mübarek Ramazan gecesinde sizlerle bir arada olmak, 8 Martı bu sofrada, bu şehirde, sizlerle karşılamak benim için ayrıca anlamlı. 8 Mart bir gün öncesi ve bir gün sonrası olmayan, tüm yıla yayılması gereken bir farkındalığın simgesidir. Biz bu anlayışla hareket ediyoruz” dedi.

KADIN İŞGÜCÜNE EN FAZLA KATILIM

“Gülü toprağa eken, kooperatiflerinde alın teri döken, işini büyütürken çocuğunu da büyüten Ispartalı kadınlar; Türkiye’nin, kadınların başarısının en somut yüzüdür” diyen Bakan Işıkhan, kadın işgücüne en fazla katılım olan ülkenin Türkiye olduğuna dile getirdi. Türkiyenin, kadın işgücüne katılımı en fazla artıran ülke olmasının bir tesadüf olmadığını savunan Bakan Işıkhan, “Kararlı bir siyasi iradenin ve sizler gibi azimli kadınların eseridir. Kadın istihdam oranını yüzde 19,3ten yüzde 32,5e çıkardık. 2026 yılı Ocak ayı itibarıyla 10 milyon 409 bin kadınımız istihdam edilmektedir. Bu rakam her geçen gün büyüyor. Kadın istihdamını daha da ileri taşımak için 2024 yılının şubat ayında, Sayın Cumhurbaşkanımızın değerli eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin teşrifleriyle İş Pozitif Programını hayata geçirdik. Bu program kamu kurumlarını, sivil toplum kuruluşlarını, kadın kooperatiflerini ve özel sektörü tek çatı altında buluşturan güçlü bir iş birliği programıdır. Bugüne kadar İş Pozitif Programı kapsamında 1 milyon 989 bin 285 kadının işe yerleşmesini sağladık. İş Pozitif çatısı altında geliştirdiğimiz Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP) ile imalat, bilişim ve sağlık sektörlerinde kadın çalıştıran işverenlere aylık 32 bin 500 TLye kadar prim, vergi ve ücret desteği sağlıyoruz. 2026 yılında aylık 7 bin 184 ile 64 bin 656 TL arasında prim desteği veriyoruz. Bu teşvikten aylık ortalama 450 bin kişi yararlanmakta olup yararlanıcıların yüzde 58ini kadınlar oluşturmaktadır. 2025 yılında bu teşvik için 30 milyar TL harcandı. İŞKURun aktif işgücü programlarından 2002den bu yana yararlananların yüzde 53ünü, yani 2 milyon 606 bin 188 kişiyi kadınlar oluşturmaktadır. Yine son dönemde hayata geçirdiğimiz İşgücü Uyum Programından yararlananların yüzde 81,4ü, İş Kulüplerinden yararlananların yüzde 63,3ü kadındır. Bunun yanı sıra kadın sığınma evleri ve ŞÖNİMlerde kalan 11 bin 928 kadına iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verdik. Çalışma ve aile hayatını uyumlu kılmak için Yarım Çalışma Ödeneği sistemimizle 2016dan bu yana 47 bin 378 annemize destek sağladık. 2026 yılında bu ödeneği alan annelerimize aylık 16 bin 389,65 TL ödüyoruz. Ispartanın gülü nasıl özenle yetiştirilir, sabırla hasat edilir ve tüm dünyaya koku saçıyorsa Türkiyenin kadını da desteklendiğinde, güçlendirildiğinde tüm topluma ışık saçmaktadır. Siz bu ülkenin en değerli gücüsünüz. Sizlerin azmi, kararlılığı ve emeği olmadan bu başarıların hiçbirinin anlamı olmazdı” diye konuştu.

BÖLGEDEKİ GERİLİMİ CUMHURBAŞKANIMIZ USTALIKLA YÖNETİYOR

İran, İsrail ve ABD arasında yaşanan gerilime değinen Bakan Işıkhan, şunları söyledi:

“Son olarak, bölgemizde yaşanan gelişmeleri hepimiz takip ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve devletimizin, süreci soğukkanlılık, sağduyuyla, hassasiyetle ve ustalıkla yönettiğini ifade etmek istiyorum. Sizler de bunu yakinen görüyorsunuz. İyi ki Recep Tayyip Erdoğan var dediğimiz, bunu hatırladığımız bir süreç içindeyiz. Allah Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin. Ülkemizin menfaatleri, vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği her şeyin önünde tutulmaktadır. Allah’ın izniyle Türkiye Cumhuriyeti, kendini savunmaya, kurulan tuzakları bozmaya, kendi çıkarını tahkim etmeye muktedirdir.”

Bakan Vedat Işıkhan programının ardından kentten ayrıldı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam