Sosyal medyada bizi takip edin

Dünya

Fransa, Grönland’da başkonsolosluk açan ilk AB ülkesi oldu

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Fransa Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Jean-Noel Poirierin bugün itibarıyla Grönlandın başkenti Nuukta Fransa Başkonsolosu olarak göreve başladığı duyuruldu. Bu adımın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Haziran 2025’te Grönland’a yaptığı ziyaret sırasında verdiği taahhütler doğrultusunda atıldığı belirtildi. Bakanlık, konsolosluk ağını genişletme stratejisi çerçevesinde Fransanın Grönlandda başkonsolosluk açan ilk AB ülkesi olduğunu bildirdi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot’un talimatıyla göreve başlayan Başkonsolos Poirierin öncelikli görevleri de açıklandı. Buna göre başkonsolos, bölgedeki Fransız topluluğuna hizmet etmenin yanı sıra Grönland ile mevcut kültürel, bilimsel ve ekonomik iş birliği projelerini derinleştirmek için çalışacak. Ayrıca Nuuktaki yerel makamlarla siyasi bağların güçlendirilmesi hedefleniyor.

Açıklamada, Fransa, Danimarka ve Grönland arasında halihazırda derin dostluk bağları ve önemli ortak projeler bulunduğu hatırlatıldı. Paris yönetimi ayrıca, bu yeni diplomatik misyonun açılışı vesilesiyle Danimarka Krallığının toprak bütünlüğüne saygı duyma taahhüdünü yineledi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam