Sosyal medyada bizi takip edin

Dünya

Roma’nın tarihi Trevi Çeşmesi’nde turistler için ücretli dönem başladı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri’nin 19 Aralık 2025 tarihinde kamuoyuna duyurduğu ve kentin en popüler turistik noktalarından biri olan Trevi Çeşmesi için planlanan yeni giriş sistemi resmen hayata geçti. Dün itibarıyla başlayan uygulama kapsamında, tarihi yapının havuz kısmına yaklaşmak isteyen ziyaretçilerden 2 avro ücret alınacak.

Yeni düzenlemeye göre; ücretli ziyaret saatleri hafta içi ve hafta sonu değişiklik gösteriyor. Hafta içi 11.30-22.00, hafta sonları ise 09.00-22.00 saatleri arasında ziyaretçilerden ücret alınacak. Gece saat 22.00den sabahın ilk ışıklarına kadar olan zaman diliminde ise çeşmeyi ziyaret etmek eskisi gibi ücretsiz olmaya devam edecek.

Uygulamadan, Roma’da resmi ikameti bulunanlar, 6 yaşından küçük çocuklar, engelli bireyler ve rehberli turlarla gelen gruplar etkilenmeyecek. Bu kişiler için girişler ücretsiz sağlanacak.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam