Connect with us

EKONOMİ

Akaryakıta zam! Bu gece yürürlüğe girecek!

Yayınlanma tarihi:

Rusya Ukrayna savasının etkilerinin akaryakıt sektörünü de yansıyacağını belirten Oğuz Demir, bu gece itibarıyla benzine ve motorine büyük zam yapılacağını duyurdu.

Rusya’nın Ukrayna’ya girmesinin akaryakıtı oldukça olumsuz etkileyeceğini belirten Karar Gazetesi yazarı ekonomist Doç. Dr. Oğuz Demir, Kuzey Karadeniz’deki olağanüstü durumun akaryakıt sektörüne bugün itibarıyla yansıyacağına dikkat çekti. Oğuz Demir, benzine yarın gece itibarıyla 1,20-1,60 TL arasında, motorine pazartesi gece itibarıyla geçerli olmak üzere 1 TL’nin üzerinde zam geleceğini açıkladı. Demir, Ukrayna ve Rusya savaşı öncesinde benzin ve motorine 70-90 kuruş arası zam yapılabileceği tahmininde bulunmuştu.

Ekonomist Doç. Dr. Oğuz Demir, ”Sürekli benzin sorusu geliyor.. Mevcut durumda Cuma geceden geçerli olmak üze re 1,20-1,60 TL arasında bir zam muhtemel.. Motorinde 1 TL’nin üzerinde ve ptesi geceden geçerli olacak şekilde.. Olağanüstü bir durum var ve etkileri oldukça olumsuz. Umarım bir an evvel sona erer.” ifadelerini kullandı.

Bizi takip edin:

Google Play'den alın Google News Twitter
Continue Reading
Advertisement
Yorum yapmak için tıkla