Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Eski sevgilisi Merve’yi darbeden sanığa ‘jet yargılama’; 5 yıl hapis cezası

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Merve Ongun, 10 Ekimde akşam saatlerinde evine giderken eski erkek arkadaşı motokurye Mertcan Kaan Bulut ile karşılaştı. Aralarında çıkan tartışmada Bulut, Merve Ongun’u darbetti. Aldığı darbelerle ağır yaralanan Ongun, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Ongun, 3 ağır ameliyat geçirip, 1 ay yoğun bakımda kaldıktan sonra hayata tutundu ve taburcu edildi. Olayın ardından tutuklanan Mertcan Kaan Bulut hakkında, Merve Ongun henüz hastanede tedavisi sürerken iddianame hazırlandı. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede Bulut hakkında, Kasten yaralama suçundan 6 yıla kadar hapis talep edildi.

PERUKLA GELDİ

Ankara 10’uncu Asliye Ceza Mahkemesinde dün görülen ilk duruşmada sanık hakim karşısına çıktı. Merve Ongun, geçirdiği beyin ameliyatlarının izleri nedeniyle başında perukla duruşmaya geldi. Merve Ongunun ailesi, avukatlar ve kadın dayanışma komiteleri üyeleri de salonda hazır bulundu. Merve Ongun, olay gününü hatırlamadığını, hastanede trafik kazası geçirdiğini düşündüğünü söyledi. Kısmi hafıza kaybı yaşadığını belirten Merve Ongun, sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti.

1 KEZ TOKAT ATTIM

Tutuklu sanık Mertcan Kaan Bulut ise Merve’nin olay günü alkollü olduğunu, bu yüzden tartıştıklarını ileri sürerek, “Motosiklete binip oradan uzaklaşmak istedim. Ancak gelip benim arka koltuğuma bindi. Bu nedenle uzaklaşamayınca motosikletten inip yoluma devam etmek istedim. Motosikletime vurup devirince dönüp kendisine 1 defa tokat attım. Bunun üzerine Merve yere yığıldı. Çevreden şahıslar yanımıza geldiler. Onlara 112yi aramalarını söyledim ve Merve’yi yakınımızda bulunan bir banka taşıdım. Ambulansın geç geleceğini düşünerek Merveyi taksiyle hastaneye götürmek istedim. Ancak çevredekiler hareket ettirmemem gerektiğini söyledikleri için ambulansı bekledim ve Merve ambulansla hastaneye kaldırıldı, ben ise polislerle karakola gittim. Olay nedeniyle pişmanım, müştekinin maddi bir zararı varsa gidermek isterim” dedi.

SAVCI: OLASI KAST VAR

Savcı mütalaasında, sanığın 1 kez yumruk attığı müştekinin yere düşüp, başını beton zemine çarptığını, müştekinin alkollü olduğu düşünüldüğünde böyle bir darbeyle yere düşüp başını çarpmasının öngörülmesi gerektiğini belirterek olayda olası kast bulunduğunu belirtti. Mahkeme heyeti, sanığa Nitelikli kasten yaralama suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. Sanığın sabıkalı kişiliği ve suç işlemedeki ısrarı nedeniyle indirim uygulanmasına yer olmadığına hükmedildi.

İTİRAZ EDECEĞİZ

Duruşma sonrası DHA’ya konuşan Merve Ongunun avukatı Çisel Demirkıran, Merve’nin ciddi bir saldırıya maruz kaldığını, kafatasında hasar oluştuğunu ve bu nedenle bir dizi ameliyat geçirip, 1 ay yoğun bakımda yattığını söyleyerek, “Bugün davanın ilk celsesi görüldü. Sanık hakkında kasten yaralamadan açılan dosya bugün kararı bağlandı. Biz olası kast içerdiğini, Mervenin yaşadığı durumun aslında çok ağır bir nitelik olduğunu ve öldürmeye teşebbüs içinde barındırdığını söyledik. Ama ne yazık ki mahkeme kasten yaralamadan 5 yıl ceza vererek karara bağladı. Bizim mücadelemiz devam edecek. İstinafa taşıyacağız. Merve gibi hakkını arayan, aramak isteyen, mücadele eden her kadının yanında olacağız ve desteklisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Merve Ongun da “Hiçbir kadın yalnız değil ve şiddete maruz kalmamalı. Herkes sonuna kadar davasının peşinde olmalı” dedi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • Ameliyat izleri nedeniyle perukla duruşmaya gelen Merve Ongun'u annesi Münevver Ongun da yalnız bırakmadı. Fotoğraf:Ayşenur DEMİRTAŞ GÜL/Ankara, (DHA)

  • Eski sevgilisi Merve Ongun'u darbeden Mertcan Kaan Bulut, 'Nitelikli kasten yaralama' suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Fotoğraf:Ankara, (DHA)

  • Eski sevgilisi Merve Ongun'u darbeden Mertcan Kaan Bulut, 'Nitelikli kasten yaralama' suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Fotoğraf:Ankara, (DHA)

  • Eski sevgilisi Merve Ongun'u darbeden Mertcan Kaan Bulut, 'Nitelikli kasten yaralama' suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Fotoğraf:Ankara, (DHA)

  • Eski sevgilisi Merve Ongun'u darbeden Mertcan Kaan Bulut, 'Nitelikli kasten yaralama' suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Fotoğraf:Ankara, (DHA)

  • Kadın dayanışma komiteleri Merve Ongun ve ailesi ile beraber adliye önünde açıklama yaptı. Fotoğraf:Ayşenur DEMİRTAŞ GÜL/Ankara, (DHA).

Continue Reading
Reklam