Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Ardahan- Kar yağışı 2550 metre rakımlı Ilgar geçidini kapattı

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Ardahan’ın Gürcistan sınırındaki ilçesi Posofta dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisi altında. Şiddetli rüzgar sebebiyle birçok köyde elektrik kesintisi yaşanırken tipiyle birlikte etkili olan yağış ulaşımı da olumsuz etkiledi. Gürcistandan gelip Türkiyenin çeşitli kentlerine gidecek olan büyük bölümünü TIRların oluşturduğu çok sayıda araç 2 bin 550 rakımlı Ilgar Geçidi kardan kapanınca yolda kaldı. Dün saat 17.00den itibaren Posof ilçe merkezi ve kara yolu kenarındaki köylere yakın noktalarda bekleyişlerini sürdüren sürücüler, zor durumda kaldı.

Gürcistandan geldiğini ve Rizeye gitmek için Türkgözü Sınır Kapısından ülkeye girdiğini belirten TIR sürücüsü Durmuş Yılmaz, “Yoğun kar yağışı devam ediyor. Ekipler belli ki, yol açmakta zorlanıyorlar. Ilgar Dağı Geçidi kapalı olduğu için uzun süredir bekliyorum. Bir süre daha bekleyecek gibi görünüyor” dedi.

Bu arada Türkiyeden Gürcistana gitmek üzere yola çıkan araçlar da Ilgar Dağının kapalı olması sebebiyle Ardahanın Damal ilçesinde bekletiliyor.

Haber-Kamera: Alper TURGUT/POSOF(ARDAHAN),

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam