Türkiye
Erzurum, Ardahan ve Kars beyaza büründü
Daha önce 13 Ekim ve 15 Kasımda yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı sonrası güneşli günler yaşanan Erzuruma dün gece kar yağdı. Özellikle yüksek kesimlerdeki yağış sebebiyle Palandökende kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Yağış nedeniyle gece çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Meteoroloji 12nci Bölge Müdürlüğü, bölgede havanın parçalı bulutlu, Erzurum ve Ardahanda aralıklı karla karışık yağmur yağacağını bildirdi.
Dün gece mevsimin ilk kar yağışının olduğu Ardahanda kent merkezi tamamen beyaza büründü. Sabah saatlerinde okula giden çocuklar, bahçede kar topu oynadı. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, şehir merkezinde de kısa sürede etkisini hissettirdi.
KARSTA 2 GÜNDÜR KAR YAĞIYOR
Karsta 2 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı, kent genelinde etkisini artırdı. Şehir merkezi tamamen beyaza bürünürken, sürücüler ve yayalar ulaşımda zor anlar yaşadı. Hava sıcaklıklarının hızla düşmesiyle önce yağmur, ardından kar başlayan kentte, sabah saatlerinde de yoğun kar etkili oldu. Vatandaşlar güne araçlarının üzerindeki karı temizleyerek başlarken, esnaf ise iş yerlerinin önünde biriken karı küremek zorunda kaldı.
Soğuk hava nedeniyle bazı sürücüler araçlarının camlarının üzerini battaniye ve kilimlerle örterek buzlanmaya karşı önlem aldı. Kentte yiyecek bulmakta zorlanan güvercinler ve sokak hayvanları için bölge halkı kaldırım kenarlarına yiyecek bıraktı.
Meteoroloji 16ncı Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar yağışının aralıklarla devam edeceği belirtilerek, vatandaşlar da buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.
Kar yağışı sebebiyle bölgedeki illerde de hava sıcaklıkları sıfırın altına düştü. Yapılan ölçümlere göre bazı kent merkezi ve ilçelerde en düşük sıcaklıklar şöyle ölçüldü:
“Ardahan merkez -1,7, Damal -6,7, Göle -2,7, Hanak -6,3, Posof -1,3
Ağrı merkez 0, Diyadin -3, Doğubayazıt -1,6, Taşlıçay -3,2, Tutak -1,6
Erzurum -1,2, Aziziye -1,1, Karayazı -2,7, Tekman -2,1, Çat -1,3, Şenkaya -0,4
Kars merkez -2,4, Akyaka -1,8, Sarıkamış -1,8, Selim -2,5″