Sosyal medyada bizi takip edin

Eğitim

Bahçelievler Belediyesi ve BÜYEM iş birliğiyle sokak tacizine dikkat çekildi

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Bahçelievler Belediyesi ile Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğinde hazırlanan ‘Sokak Tacizine Karşı Dur De’ Stand Up eğitimi gerçekleştirildi. Eğitimde konuşan Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır “Kadın onur ve saygınlığına zarar veren tacize karşı çıkmak bizim için çok önemli” dedi.

Bahçelievler Kültür Merkezi’nde, BÜYEM iş birliğinde yapılan ‘Sokak Tacizine Karşı Dur De’ Stand Up eğitiminde; kadınlar, STK temsilcileri, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı ve gençler ile toplam 170 kişi yer aldı. Dr. Sevgi Kesim Güven’in eğitim verdiği programda konuşan Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır “Kadın onur ve saygınlığına zarar veren tacize karşı çıkmak ve hepimizi etkileyen bu sorunla mücadeleye yardım etmek bizim için çok önemli” diye konuştu. 

STK Right To Be ile L’Oréal Paris tarafından desteklenen Stand Up projesi ile tacize karşı herkes için güvenli, kapsayıcı alanlar oluşturulması hedefleniyor. Çalışmanın amacın ise ‘sokak tacizinin kabul edilemez bir davranış olduğunu göstermek ve farkındalık kültürü oluşturmak’ olduğu vurgulanırken, 1,5 milyon kişiye eğitim vermek için çıkılan çalışmada şu ana kadar 1 Milyon 201 bin 721 katılımcının programdan faydalandığı belirtildi.

TACİZ KARŞISINDA NELER YAPILACAĞI ANLATILDI

Right To Be ‘5D’ olarak metotlaştırılan programda, cinsel, fiziksel, duygusal taciz karşında neler yapabileceğinizi anlatılırken, sokak tacizine karşında güvenli müdahaleye yardımcı olacak pratik bilgiler de uzmanlarca veriliyor. Metodun 5 maddeyi içerdiği kaydedilerek, şöyle denildi:

“Birinci olarak ‘Dikkat Dağıtmak’ geliyor. Arkadaşı gibi davranın, saatin kaç olduğunu sorun, dikkatini dağıtın. İkinci başlık ‘Dahil Et’ yetkili konumda birini (örneğin öğretmen, barmen veya otobüs şoförü) bulun ve müdahale etmesini isteyin. Üçüncü olarak ‘Delillendir’ tacizi izleyin ve tanıklık edin, not edin veya filme alın, görüntüleri mağdura verin ve asla çevrim içi olarak yayınlamayın veya izinsiz kullanmayın. Dördüncü ‘D’ başlığı ‘Doğrudan Müdahale Et Sessiz kalmayın ve tacizciye seslenin, ardından dikkatinizi tacize uğrayan kişiye verin. Tacizciler cevap verirse, görmezden gelin; olayı büyütmeyin. Şiddeti önlemek için yalnızca son çare olarak doğrudan müdahalede bulunun. Sizin ve tacize uğrayan kişinin güvenliği önce gelir. Son olarak ‘Dayanışma Göster’ Tacize uğrayan kişiyi olaydan sonra rahatlatın ve maruz kaldığı davranışın yanlış olduğunu onaylayın. Arkadaş olun. StandUp Sokak Tacizine Karşı Dur programı 1 saatlik canlı eğitimler ile veriliyor.” 

 

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam