Sosyal medyada bizi takip edin

Güvenlik

7 ilde organize suç örgütlerine operasyon: 46 tutuklama

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 7 il merkezli 7 ayrı organize suç örgütüne yönelik jandarma tarafından operasyonlar düzenlendiğini açıkladı. Cumhuriyet başsavcılıkları ile Jandarma KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, Muğla, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Kırklareli, Giresun, Samsun ve Karaman’da düzenlenen operasyonlarda 78 şüpheli yakalandı.

Şüphelilerin, Muğlada göçmen kaçakçılığı suçunu organize şekilde işledikleri, Kırklarelide özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri üzerinden usulsüz rapor aldırarak haksız kazanç elde ettikleri, Kahramanmaraşta uyuşturucu ticaretini organize şekilde yürüttükleri, Giresun, Diyarbakır, Samsun ve Karamanda zor durumdaki vatandaşlara yüksek faiz uygulayarak tefecilik yaptıkları tespit edildi.

Operasyonlarda, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) verileri sonucunda ‘Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçunu işleyen şüphelilere ait yaklaşık değeri 1 milyar 40 milyon TL olan 7 iş yeri, 1 dükkan, 6 konut, 4 araç ve 1 arsa için tedbir kararı uygulandı.

Şüphelilerden 46’sı tutuklandı, 27si hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğerlerinin işlemleri ise sürüyor.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam