Sosyal medyada bizi takip edin

Politika

Ankara – Kılıçdaroğlu’nun avukatı Çelik: Kurultay davasına ya da süreçlerine ilişkin beklentimiz yok

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

ESKİ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun avukatı Celal Çelik, “Kurultay davasıyla hiçbir ilgimiz yok. Kurultay davasına ya da dava süreçlerine ilişkin bir beklentimiz de yok, bir değerlendirmemiz de yok” dedi.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara 42nci Asliye Hukuk Mahkemesinde CHPnin 38inci Olağan Kurultayı ve 21inci Olağanüstü Kurultayının iptaline ilişkin davanın ertelenmesinin ardından evinden çıkarak ofisine geçti. Kılıçdaroğlunun avukatı Celal Çelik, ofisinin önünde bekleyen gazetecilere açıklama yaptı. Çelik, Kılıçdaroğlunun CHPye zarar vermek gibi bir iradesinin olamayacağını söyleyerek, “Sizin gündeminizle Sayın Genel Başkanımızın gündemi aynı değil. Israrlı bir biçimde CHPye zarar vermeme iradesiyle sessiz kaldı, açıklama yapmak istemedi. Ancak düşündüğü, yazdığı çok şey vardı; hala da var, gelecekte de olacak. Kötü bir süreçle ve bazı televizyoncuların ve bazı gazetecilerin yalanlarıyla karşı karşıya kaldık. Genel Başkanımızın bu mutlak butlan kararının çıkmasıyla birlikte genel merkeze gideceği, Orada yataklar alınacağı gibi ahlaksızca açıklamalar yapıldı. Oysa Genel Başkanımızın gündemi değildir. Mutlak butlan davası Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılmadı. Yürütülen soruşturmalarla ilgili Sayın Genel Başkanımızın hiçbir bilgisi olmadı. Israrlı bir biçimde partiye zarar verecek her yaklaşımın ötesinde durmaya çalıştı. Ancak bu anlaşılmadı” diye konuştu.

DAVA AÇANLARA SORUN BUNU

Mutlak butlan kararı çıkması durumunda Kılıçdaroğlunun nasıl bir tavır içinde olacağı sorusunu yanıtlayan Çelik, “Kurultay davasıyla hiçbir ilgimiz yok. Kurultay davasına ya da dava süreçlerine ilişkin bir beklentimiz de yok, bir değerlendirmemiz de yok. Dolayısıyla herkes nasıl izliyorsa biz de izliyoruz. Mutlak butlan ile ilgili bir değerlendirme yapma olasılığı yok. Dava açanlara soracaksınız bunu. Bir dava açılmışsa, dava açanlara sorun bunu, neden bu davayı açtınız diye” dedi.

Çelik, Kılıçdaroğlunun İstanbul İl Başkanlığında yaşanan olaylar sonrasında yorum yapıp yapmadığı sorusuna ise “Bakın parti içi konularla ilgili Genel Başkanımızın yorum yapmadığını biliyorum. Dolayısıyla ne İstanbulla ilgili ne de başka bir şeyle ilgili Genel Başkanımızın yorum yapma şansı yok. Yapmak istemiyor; çünkü şu an Sayın Genel Başkan tarafından yapılacak her açıklama farklı yerlere çekilecek, farklı şekilde değerlendirilecek. Dolayısıyla Genel Başkanımız parti içi politikalardan ve parti içi yaklaşımlardan uzak durmaya çalışıyor” cevabını verdi.

Haber-Kamera: Canberk ÖZTÜRK-Mikail KARAMAN /ANKARA,

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam