Sosyal medyada bizi takip edin

Dünya

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Eylül ayında Filistin’i resmen tanıyacağız

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Orta Doğu’da adil ve kalıcı bir barışa yönelik tarihsel taahhüdüne sadık kalarak, Fransa’nın Filistin devletini tanımasına karar verdim” dedi. Macron, ülkesinin Filistin devletini tanıma kararını eylül ayındaki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (BMGK) toplantısında resmi olarak duyuracağını bildirdi.

Macron, bölgedeki en acil ihtiyacın Gazze’deki savaşın sona ermesi ve sivil halkın kurtarılması olduğunu vurguladı. Hemen ateşkes sağlanması, Hamas’ın elindeki rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze’ye kapsamlı insani yardımların ulaştırılması çağrısını tekrarlayan Macron, Hamas’ın silahsızlandırılmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Macron, “Aynı zamanda Hamas’ın silahsızlandırılması garanti edilmeli, Gazze güvenli hale getirilip yeniden inşa edilmeli. Son olarak, Filistin devleti kurulmalı, ayakta kalması sağlanmalı. Hamasın silahsızlanmayı kabul ederek ve İsrail’i tanıyarak Orta Doğu’da herkesin güvenliğine katkı sunmasına izin verilmeli” dedi. Sorunun çözümü için başka bir alternatifin olmadığını belirten Macron, bölgede barışın mümkün olduğunu gösterme sorumlulukları taşıdıklarını kaydetti.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam