Sosyal medyada bizi takip edin

Dünya

Paris’te Seine Nehri halkın kullanımına açıldı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Paris’in simgelerinden Seine Nehri, 1923’ten beri süren yüzme yasağının ardından yeniden halkın kullanımına açıldı. Nehirdeki yüzme yasağı, su kirliliği nedeniyle sağlık riskleri gerekçesiyle uygulanmaktayken, Paris 2024 Olimpiyatları öncesi nehrin suyu özel olarak temizlendi ve triatlon, açık su yüzme ile paratriatlon yarışlarına ev sahipliği yaptı.

Seine Nehri’nde Eyfel Kulesi yakınları, Notre Dame Katedrali çevresi ve Paris’in doğusu olmak üzere üç farklı nokta halka açık yüzme alanı oluşturuldu. Bu alanlarda soyunma kabinleri ve duşlar bulunuyor. Her bir alanın aynı anda yaklaşık 300 kişiye hizmet verebilecek kapasitede olduğu, ağustos sonuna kadar belirli saatlerde ücretsiz olarak halka açık olacağı kaydedildi. Nehre giriş için yaş sınırı ise bölgeye göre 10 veya 14 yaş olarak belirlendi. Güvenlik için her alanda cankurtaranların da görev yapacağı bildirildi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam