Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

İstanbul – İstanbul’da bayram öncesi kurbanlık hayvan girişleri başladı

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte Türkiyenin birçok noktasından çıkan kurbanlıklar, İstanbula gelmeye başladı. Gece yarısı itibarıyla ilk kurbanlıklar İstanbula getirilirken, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Kuzey Marmara Otoyolu Riva mevkiinde bulunan Canlı Hayvan Sevk Kontrol Noktasında denetim gerçekleştirdi. Denetlemeye İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar da katıldı. Jandarma ve zabıta ekiplerinin destek verdiği denetimlerde İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı veteriner hekimler, kurbanlıkların olduğu kamyon ve TIRları tek tek kontrol etti. İl dışından gelen sürücülerin evraklarını inceleyen ekipler, hayvanların küpe numaraları ile evrak üzerindeki numaralarını karşılaştırdı. Kontrolü yapılan araçlar, hayvan pazarlarına doğru hareket etti.

TÜRKİYEMİZDE KURBANLIK SAYISINDA HERHANGİ BİR SORUN YOK

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, “Şu anda 22 Mayıs tarihindeyiz. Yani İstanbulumuza kurbanlık için gelen hayvanların girişine müsaade ettiğimiz tarihteyiz. Dolayısıyla Riva Canlı Hayvan Yol Kontrol Noktasında gelen hayvanlarımızı, gelen araçlarımızı arkadaşlarımız kontrol ediyorlar. Türkiyede kurbanlık adına hem İstanbulumuzda hem Türkiyemizde kurbanlık sayısında herhangi bir sorun yok. Hatta fazla sayıda kurban hayvanımız mevcut. Gerek Anadolu Yakasında gerekse Avrupa Yakasında gelen kurbanlık hayvanlarımızı öncelikle veteriner sağlık raporları üzerinde kontrol etmekteyiz” dedi.

ÜLKEMİZDE 5 NOKTADA YOL KONTROL VE DENETİM İSTASYONLARI AÇILDI

Ülke genelinde 5 noktada yol kontrol ve denetim istasyonlarının açıldığını belirten Parıldar, “Vatandaşımızın öncelikle sağlıklı bir şekilde hayvanları bu ibadete, kurban vecibesine ulaşmaları açısından da büyük gayret sarf ediyoruz. Burada biz veteriner hekimlerimizle beraber, teknik personelimizle, emniyet teşkilatımızla, jandarmayla ve zabıtayla beraber bu hizmeti güzel bir koordinasyon içerisinde gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Sayın Bakanımız İbrahim Yumaklının da kamuoyu ile paylaştığı üzere ülkemizde 5 noktada veteriner yol kontrol ve denetim istasyonları açılmış bulunmakta. Anadoludan ilimize gelen hayvanlar öncelikle 5 noktadan birisine muhakkak uğramak zorundalar. Ve burada veteriner sağlık raporları ve sevkleri kontrol edilmekte, varış noktasına göre de vize işlemleri gerçekleştirilmekte. Geçen yıl ilimize yaklaşık 68 bin büyükbaş hayvan, 67 bine yakın da küçükbaş hayvan sevki gerçekleşti. Ve yine Kurban Bayramı döneminde 78 bine yakın büyükbaş hayvan, 77-78 bin de küçükbaş hayvan kurban vesilesiyle vatandaşlarımız tarafından kurbanlık olarak kullanıldılar. Bu yıl da yaklaşık yine aynı sayıda hayvanımızın İstanbulumuza kurbanlık olarak değerlendirileceğini ve Kurban Bayramında kesileceğini öngörüyoruz. Yine geçen yıl bizler bulunduğumuz noktada özellikle İstanbulun Avrupa Yakasının ve Trakyanın şap hastalığına aşılı ari statüsünü de devam ettirmek açısından büyük bir gayretle yol kontrolleri gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl binin üzerinde aracın kontrolünü gerçekleştirdik. Ve bu araçlarda 8 bin üzerinde büyükbaş hayvan, 11 bin üzerinde küçükbaş hayvanı kontrol ettik. Ve yine Avrupa Yakasına ya da Trakyaya geçerken uygun şartları taşımayan, veteriner sağlık raporu ya da sevki bulunmayan 120nin üzerinde araca da cezai işlem uyguladık” şeklinde konuştu.

TARIM CEBİMDE UYGULAMASINI MUHAKKAK KULLANMALARINI İSTİYORUM

Kurbanlık almadan önce Tarım Cebimde uygulamasının önemini vurgulayan Suat Parıldar, “Özellikle vatandaşlarımızın Tarım Cebimde uygulamasını muhakkak kullanmalarını istiyorum. Tarım Cebimde uygulamamız çok kolay kullanılabilen bir uygulama. Uygulamada hayvansal üretim bölümüne girdiğiniz takdirde burada Küpe Sorgulama butonumuz var. Kurbanlık olarak değerlendireceğiniz hayvanı Küçükbaş ya da Büyükbaş olması bölümünü seçtiğinizde kulak küpe numarasını girdiğiniz takdirde hayvanın hem yaşını hem ırkını, doğum tarihini, hali hazırdaki durumunu, cinsiyetini ve aşı bilgilerini vatandaşlarımızın da çok rahatlıkla kontrol edebilecekleri bir uygulama. Bizim arkadaşlarımız buraya gelen kamyonlarda bulunan veteriner sağlık raporlarında öncelikle varış noktasını kontrol ediyorlar. Devamında veteriner sağlık raporunda ve ekinde bulunan kulak küpeleri ile hayvanlarda bulunan kulak küpelerinin uyumluluğunu kontrol ediyorlar. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla kurban vecibelerini yerine getirsinler. Bizler 7 gün 24 saat onlar için hizmet üretmeye devam ediyoruz. Sayın Bakanımızın liderliğinde inşallah bu Kurban Bayramında da bu ibadetimizin sağlık, sıhhat ve huzurla yerine gelmesi için gayret içerisindeyiz. Bu vesile ile ben bütün vatandaşlarımızın yaklaşan Kurban Bayramlarını şimdiden kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • KURBAN Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte Türkiye'nin birçok noktasından yola çıkan kurbanlık hayvanlar, İstanbul'a giriş yapmaya başladı. Fotoğraf: Armağan GÖKMEN/İSTANBUL,(DHA)

  • KURBAN Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte Türkiye'nin birçok noktasından yola çıkan kurbanlık hayvanlar, İstanbul'a giriş yapmaya başladı. Fotoğraf: Armağan GÖKMEN/İSTANBUL,(DHA)

  • KURBAN Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte Türkiye'nin birçok noktasından yola çıkan kurbanlık hayvanlar, İstanbul'a giriş yapmaya başladı. Fotoğraftaki: Suat Parıldar /Fotoğraf: Armağan GÖKMEN/İSTANBUL,(DHA)

  • KURBAN Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte Türkiye'nin birçok noktasından yola çıkan kurbanlık hayvanlar, İstanbul'a giriş yapmaya başladı. Fotoğraf: Armağan GÖKMEN/İSTANBUL,(DHA)

  • KURBAN Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte Türkiye'nin birçok noktasından yola çıkan kurbanlık hayvanlar, İstanbul'a giriş yapmaya başladı. Fotoğraf: Armağan GÖKMEN/İSTANBUL,(DHA)

  • KURBAN Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte Türkiye'nin birçok noktasından yola çıkan kurbanlık hayvanlar, İstanbul'a giriş yapmaya başladı. Fotoğraf: Armağan GÖKMEN/İSTANBUL,(DHA)

Continue Reading
Reklam