Sosyal medyada bizi takip edin

Güvenlik

Kiralık şirket araçlarını sahte sözleşmeyle satıp, 120 milyon lira dolandırdılar; 4 tutuklama

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri, Antalyada faaliyet gösteren bazı araç kiralama firmalarının filo araç kiralama lojistik şirketleri üzerinden kiraladıkları araçları, bu şirketlerin bilgisi dışında internetten 3üncü kişilere sattıklarını tespit etti. Dolandırıcılık Büro Amirliğinin çalışmalarında, İstanbulda faaliyet gösteren 3 lojistik şirketinin, toplam 73 aracı Antalyada faaliyet gösteren 2 firmaya sözleşmeyle kiraladığı, bu firmaların araçları yüzde 30 peşinat ve 24 ile 48 ay değişen vadelerle satışa çıkarıp Araç devir vaadi sözleşmesi ile sattığı, bu yöntemle toplam 120 milyon liralık dolandırıcılık yapıldığı tespit edildi. Ekipler, düzenlenen operasyonla 10 şüpheliyi yakalayıp gözaltına aldı. 3 araç kiralama firmasındaki aramalarda ele geçirilen 7 dizüstü bilgisayar, sözleşme asılları, senetler ve dijital materyallere el konuldu. Olayla ilgili 73 araçtan 68i bulunup, yediemin otoparkına ve ruhsat sahiplerine teslim edildi. Nitelikli dolandırıcılık suçundan adliyeye sevk edilen 10 şüpheliden 4ü tutuklanırken, diğerleri hakkında adli kontrol kararı uygulandı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
  • Antalya'da filo araç kiralama şirketlerinden kiraladıkları araçları 'Araç devir vaadi sözleşmesi' ile satarak 120 milyon liralık dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen 10 şüpheliden 4'ü tutuklandı. Fotoğraf: Antalya, (DHA)

  • Antalya'da filo araç kiralama şirketlerinden kiraladıkları araçları 'Araç devir vaadi sözleşmesi' ile satarak 120 milyon liralık dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen 10 şüpheliden 4'ü tutuklandı. Fotoğraf: Antalya, (DHA)

Continue Reading
Reklam