Sosyal medyada bizi takip edin

Dünya

İran: ABD’nin yaptırım ve tehditleri, müzakerelerdeki güvensizliği artırdı

Yayınlanma tarihi:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefonda görüştü. Arakçi, “İran, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşmasının (NPT) bir üyesi olarak, yükümlülüklerine bağlı kalırken, barışçıl amaçlarla nükleer enerjiden faydalanmayı ve bunun da (uranyum) zenginleştirmeyi gerektirdiğini ısrarla vurgulamaktadır” ifadelerini kullandı.

İranın nükleer programını atom bombası edinmeyecek şekilde doğrulamasını istediklerini açıklayan ABDnin son zamanlarda çelişkili davranış ve açıklamalarda bulunduğunu söyleyen Arakçi, “İran halkına yönelik yaptırımların ve tehditlerin devam etmesi, ABDnin diplomasideki ciddiyetine ilişkin güvensizliği ve şüpheyi yoğunlaştırdı” dedi. BM Genel Sekreteri Guterres ise ABD ile müzakere sürecinin sonuç elde edilinceye kadar sürdürülmesinin önemini vurguladı.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam