Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Afyonkarahisar- ‘Böcek’ iddiasından yargılanan Köksal: Vaktimizin boşa harcanmasını istemiyorum

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

AFYONKARAHİSAR Belediye Başkanı Burcu Köksalın, Başkanlık makamında ve özel kalemde böcek var iddiası sonrası dönemin AK Parti İl Başkanı Hüseyin Menteş tarafından Suç uydurma ve iftira şikayetiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü. Köksal savunmasında, “Müştekiyi ya da başka bir kişiyi suçlamadım. Vaktimizin boşa harcanmasını istemiyorum” dedi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksalın 16 Nisan 2024te Başkanlık makamı ve Özel Kalem Müdürlüğünde böcek diye tabir edilen ortam dinleme ve izleme yapan cihaz olduğu iddiası üzerine, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 14 Mayıs 2024te kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi. Başsavcılık kararı sonrası 25 Mayıs 2024te dönemin AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Menteş, Suç uydurma ve İftiradan şikayetçi oldu. Afyonkarahisar 1inci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmaya Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ile avukatları ve Menteşin avukatı Oğuz Kaçan katıldı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, savunmasında “Olayın üzerinden tam 1 yıl geçti. O dönem seçimi kazandıktan sonra Başkanlık makamında tadilat vardı. Afyonkarahisarlı firmaların yoğun olarak katıldığı İzmir Mermer Fuarına giderken başkan yardımcım Ömer Yıldız ile görüştük. Makamda böcek olabileceğini söyledi. Teknolojiden anladığını bildiğimiz YÜNTAŞ Genel Müdürü Kemal Doğanın da bu doğrultuda konuştuğunu belirtti. 1 gün İzmirde kaldım. Dönüş yolunda televizyon kanalına yaptığım canlı bağlantıda, Ömer Yıldızdan aldığım bilgileri paylaştım” dedi.

Basın yayın kuruluşlarına yaptığı açıklamalarda kimseyi suçlamadığını vurgulayan Köksal, “Ben, dönemin AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Menteş ya da başka bir kişiyi suçlamadım. Benim açıklamalarım karşısında bir siyasi partiden açıklama geldi. Ben de siyasi açıklamalarda bulundum. Müştekiyi ya da başka bir kişiyi suçlamadım. Vaktimizin boşa harcanmasını istemiyorum” ifadelerini kullandı.

Dosyada müşteki sıfatıyla adı geçen Hüseyin Menteşin avukatı Oğuz Kaçan ise Köksalın beyanında tutarsızlık olduğunu dile getirdi. Duruşma 4 Temmuza ertelendi.

Hüseyin Menteşin avukatı Oğuz Kaçan, duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

“İlk duruşma görüldü, henüz sadece Burcu Hanımın ifadesi alındı. Gerek müşteki ifadeleri gerek tanıkların beyanları alınmadı. Burcu Hanım da belediye başkan yardımcısının ve YÜNTAŞ Genel Müdürü Kemal Doğanın kendisini yanlış yönlendirdiği, bu sebeple açıklama yaptığı, açıklamasında Hüseyin Menteşi kastetmediği, iftira atmadığı yönünde savunma yaptı. Bundan sonraki celselerde diğer tanık beyanları ve müşteki beyanları alınacak ve dosya içerisindeki diğer delillerle karar verilecek. Bu aşamada söyleyebileceklerimiz bu kadar.”

Haber- Kamera: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, –

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam