Sosyal medyada bizi takip edin

Kademeli Emeklilik

CHP’den Kademeli Emeklilik Açıklaması! “Az Kaldı”

CHP’den Kademeli Emeklilik Açıklaması! “Az Kaldı”

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

EYT’de Dışarıda Kalanlar İçin Kademeli Emeklilik Talebi Yükseliyor

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle milyonlarca kişi emeklilik hayallerine kavuşurken, 8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişi olan önemli bir kesim bu düzenlemenin dışında bırakıldı. Aynı prim gün sayısına ve sigorta sistemine tabi olan çalışanların, sadece birkaç günlük farkla emeklilik hakkından mahrum kalması büyük bir adaletsizlik olarak görülüyor.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, bu duruma dikkat çekerek kademeli emeklilik sistemiyle mağduriyetin giderilmesi gerektiğini vurguladı. İlgezdi, “Aynı yaş grubunda, aynı iş yerinde, hatta aynı ailede çalışanlar arasında uygulanan bu ayrımcılık, çalışma barışını zedeliyor ve eşit yurttaşlık ilkesine aykırı. Kademeli emeklilik artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu hukuksuzluğa son verecek adil bir düzenleme acilen yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

  • İlgezdi’nin Açıklamaları: İlgezdi’nin açıklamaları, konunun özünü yansıtacak şekilde yeniden düzenlendi ve vurgular güçlendirildi.

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam