Sosyal medyada bizi takip edin

Türkiye

Kira Hukukunda Yeni Dönem: Kiracıları Sevindiren Haber Geldi!

Yayınlanma tarihi:

Güncelleme:

Son gelişmeleri kaçırmamak için Google News sayfamızı takip edin. Butona tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ üst tarafında yer alan yıldızlı "Takip Et" simgesine dokunmanız yeterlidir. Takip Et

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklarda mahkemelerin kiracılara yönelik uygulamalarını yeniden değerlendirdiğini belirterek, kiracının korunması adına önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, kiracıların mağduriyet yaşamaması için imzalanan tahliye taahhütnamesinin, kira sözleşmesinin tarihiyle aynı şekilde düzenlenmesinin hukuken geçersiz sayılabileceğine dikkat çekti.

Kira Sözleşmesi ve Tahliye Taahhütnamesi Üzerine Açıklamalar

Bakan Tunç, kira sözleşmesinin yanı sıra aynı tarihte imzalanan tahliye taahhütnamesinin kiracıların savunmasız durumda bırakılmasına yol açtığını vurguladı. “Kiracının ev bulmak için zorluk çektiği dönemde, hemen hemen her belgeyi imzalamak zorunda kalması hukuki olarak tartışmalı. Bu sebeple, tahliye taahhütnamesinin kira sözleşmesinden farklı bir tarihte düzenlenmesi gerekiyor,” diyen Tunç, kiracıların bu belgeye karşı itiraz hakkı bulunduğunu ifade etti.

Ayrıca, ev sahibi tarafından boş bırakılan ve sonradan tarih doldurularak düzenlenen belgelerin itiraz edilebilir olduğunu belirten Bakan, Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi’nin, belgedeki tarihin kontrat öncesi veya sonrası olup olmadığını tespit edebileceğini sözlerine ekledi. İtiraz sürecinde fotoğraf çekmenin önemine de değinen Tunç, “Elinizde belgenin fotoğraflarının bulunması itiraz sürecinde elinizi güçlendiriyor,” dedi.

Noter ve e-Devlet Uygulamalarına Geçiş Mümkün mü?

Bakan Tunç, tahliye taahhütnamesinin noter aracılığıyla veya e-Devlet sistemi üzerinden düzenlenmesinin, uygulamada daha sağlıklı sonuçlar doğurup doğurmayacağı konusuna da değindi. “Noter usulü uygulama, ev sahiplerinin kiracıya karşı zorlayıcı bir tutum geliştirmesine yol açabilir. e-Devlet üzerinden yapılacak uygulamada ise belgenin amacına uygun bir şekilde düzenlenmesi mümkün olacaktır,” şeklinde konuştu.

Bizi Takip Edin, Gelişmelerden Haberdar Olun!…

KAYNAK: HABER MERKEZİ

Son gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için bizi takip edin.
Continue Reading
Reklam